Antena 3 CNN Actualitate Testul rapid care îţi arată dacă ouăle sunt stricate sau nu. Tot ce ai nevoie se găseşte deja în bucătărie

Testul rapid care îţi arată dacă ouăle sunt stricate sau nu. Tot ce ai nevoie se găseşte deja în bucătărie

Este important să fim siguri că ouăle pe care urmează să le consumăm sunt proaspete. Iată un test rapid cu ajutorul căruia poţi afla dacă ouăle sunt stricate sau nu.

Testul rapid care îţi arată dacă ouăle sunt stricate sau nu. Tot ce ai nevoie se găseşte deja în bucătărie
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    08 Apr 2024   •   20:00

Pe cofrajul pentru ouă este specificat termenul de valabilitate prin care furnizorul garantează că ouăle pot fi consumate până la data respectivă, în condiții de depozitare optime.

Ouăle proaspete poți fi păstrate în frigider între trei și cinci săptămâni dacă stau la o temperatură de cel mult patru grade. Cu toate acestea, este bine să le verifici înainte de a le consuma dacă știi că sunt de ceva timp în frigider.

Ouăle pot fi folosite în siguranță și după ce trece termenul de valabilitate, dacă acestea sunt gătite bine, dar cel mai bine e să le verificați printr-un test rapid de prospețime.

Testul rapid care îţi arată dacă ouăle sunt stricate sau nu

Ouăle vechi sau stricate pot fi extrem de periculoase pentru consum, drept pentru care este absolut necesar ca verificarea acestora să se facă înainte.

Testul rapid cu paharul cu apă: Umple un pahar cu apă rece și adaugă ouăle. Dacă ouăle se așează pe fundul paharului și rămân în poziția orizontală, sunt proaspete. În cazul în care ouăle se ridică la suprafață sunt foarte vechi şi se recomandă aruncarea lor imediată.

Dacă stau într-o poziție verticală pe fundul paharului sunt vechi de 2-3 săptămâni, de aceea ar trebui evitate. Daca stau pe fundul bolului într-o poziție oblică au aproximativ 7 zile, potrivit topingrediente.com

Ouăle se ridică la suprafața apei, adică cele stricate, pentru că, după o perioadă de timp, umezeala din interiorul acestora se evaporă prin coajă și este înlocuită cu aer. Cu cât este mai mult aer în interiorul oului, cu atât acesta plutește mai bine – și bineînțeles, este mai vechi.

×
Subiecte în articol: oua
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close