Antena 3 CNN Actualitate Termoenergetica oprește căldura în 85 de blocuri din București, chiar când afară a început să ningă

Termoenergetica oprește căldura în 85 de blocuri din București, chiar când afară a început să ningă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță, joi, că pentru lucrările de întregire a rețelei Magistralei III VEST este necesară oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă și încălzire care alimentează aproximativ 85 de blocuri.

Termoenergetica oprește căldura în 85 de blocuri din București, chiar când afară a început să ningă
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    07 Dec 2023   •   11:02

”Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță, joi, că pentru lucrările de întregire a rețelei Magistralei III VEST este necesară oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă și încălzire către punctele termice din zona străzilor Roşia Montana, Cetatea de Baltă, Cernişoara, Lavandei şi Ghirlandei, care alimentează aproximativ 85 de blocuri.

Se vor realiza lucrările de integrare a conductelor nou înlocuite cu diametrul de 800mm şi se vor monta vane, care să asigure continuarea lucrării de pe strada Dezrobirii spre strada Orşova.

Decizia privind continuarea lucrărilor după începerea sezonului de încălzire, care a implicat funcționarea deficitară în toată această perioadă a fost luată având în vedere faptul că în ultimii ani funcționarea a fost deficitară în această zonă.

Vă reamintim faptul că șantierul fost început imediat după încheierea sezonului de încălzire anterior, fiind realizate până în prezent trei etape. Echipele companiei au lucrat continuu, inclusiv în zilele de sâmbătă şi de sărbătorile legale însă, pe lângă schimbarea tronsoanelor de magistrală, au fost necesare şi lucrări de înlocuire a plăcilor superioare de beton, din cauza stării avansate de degradare şi mai ales din cauza pericolului pe care îl reprezentau pentru echipele de intervenție. Acest lucru a avut drept consecință extinderea lungimii săpăturilor mai mult decât a fost inițial prevăzut pentru acest tip de intervenție.

Toate intervențiile au fost executate în condiții deosebit de grele. Din cauza circulației intense în zonă și a traseului de amplasare a conductelor, nu a fost posibilă realizarea unui provizorat, alimentarea consumatorilor cu agent termic fiind făcută pe o rută alternativă.

Printre alte elemente care au determinat caracterul dificil al acestor lucrări, vă reamintim faptul că zona este traversată de mai multe rețele de utilități, ceea ce a implicat de foarte multe ori, săpături executate manual, pentru că situația nu a permis folosirea utilajelor. Pe alte porțiuni, din cauza adâncimii mari a săpăturilor, pentru evacuarea resturilor de excavații au fost folosite mini excavatoare, care au fost coborâte în galerie.

Cu toate acestea, lucrările au fost realizate într-o perioadă de 8 luni, deși termenul inițial de finalizare a șantierului era de un an. Până în prezent au fost înlocuiți aproximativ 1350 de metri de țeavă, cu diametrul de 800mm, veche de aproape 45 de ani. Rețeaua termică primară din această zonă a fost dată în funcțiune în anul 1979.

După întregirea rețelei de termoficare și reluarea furnizării agentului termic, șantierul va continua cu efectuarea lucrărilor de punere în siguranță a galeriei şi aducerea carosabilului la starea inițială. Finalizarea tuturor acestor ultime etape depinde de starea de degradare a plăcilor de acoperire a galeriei.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

Vă asigurăm că intervenția a fost necesară și a avut drept scop îmbunătățirea funcționării sistemului de termoficare și implicit a confortului termic în apartamente! Vă cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Termoenergetica, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Termoenergetica apă caldă
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close