Antena 3 CNN Actualitate Reacţia TAROM despre cursele pe ruta Bucureşti-Londra, una dintre cele mai căutate de către români

Reacţia TAROM despre cursele pe ruta Bucureşti-Londra, una dintre cele mai căutate de către români

Transportatorul național TAROM a venit cu clarificări privind cursele aeriene pe una din cele mai căutate rute de către români.

Reacţia TAROM despre cursele pe ruta Bucureşti-Londra, una dintre cele mai căutate de către români
Sursa foto: Facebook TAROM
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Feb 2024   •   16:57

Update 18.15 Compania TAROM a transmis printr-un comunicat de presă că informația potrivit căreia sloturile de pe aeroportul din Londra au fost atribuite companiei Virgin Atlantic nu mai este de actualitate și că va opera și în 2024 zborurile pe ruta Bucureşti Londra.

"În 2024, TAROM operează zborurile spre Londra cu aceeași frecvență și același program Compania Națională de Transporturi Aeriene Române – TAROM operează în 2024 zborurile spre Londra, cu aceeași frecvență zilnică și același program ca în anul anterior (2023).

Ruta București –Londra este deschisă iar sloturile de zbor aparțin companiei.

La data de 5 februarie a.c., în urma datelor preluate de presă din M.O., respectiv publicării unei aprobări a AGA a TAROM din iulie 2023 care mandata directorul general să negocieze și să semneze cu un ofertant existent în acea perioadă sloturile LHR ale companiei, a apărut în spațiul public o informație care nu mai este de actualitate și nici nu își produce efectele.

Deși în Planul de restructurare al companiei sunt aprobate mai multe măsuri care conduc la viabilitatea companiei, inclusiv acelea care prevăd retragerea optimă din operarea unor sloturi, aceste măsuri sunt puse în practică doar în contextul în care servesc intereselor companiei și obiectivului de profitabilizare a activităților.

Din vara anului 2023 și până în prezent, în urma ofertelor primite și a negocierilor purtate, compania nu a găsit o soluție optimă care să conducă la renunțarea la sloturile LHR (de pe aeroportul Heathrow) și operează destinația Londra, cu aceeași frecvență și același program", a transmis TAROM. 

Știrea iniţială: TAROM renunţă la cursele pe una dintre cele mai căutate rute de către români

În decizia publicată în Monitorul Oficial, transportatorul național TAROM susține că decizia a fost luată "luând în considerare că prin planul de restructurare al companiei este prevăzută închiderea rutei București – Londra”.

Decizia de a renunță la aceste curse are la bază faptul că Marea Britanie este gazda a sute de mii de imigranți români. Recent, TAROM a renunțat și la alte rute populare, cum ar fi Barcelona, Viena sau Munchen.

De asemenea, compania și-a vândut sloturile către Virgin Atlantic, pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024, notează economedia.ro.

Virgin Atlantic, deținută de magnatul britanic Richard Branson, a fost selectată pentru această tranzacție. Decizia a survenit în contextul unei schimbări de conducere la TAROM, după demisia directorului general Bogdan Popescu.

Citeşte şiTAROM a reluat zborurile către Israel. Prima cursă, efectuată sub comanda pilotului Cătălin Prunariu

Costin Iordache, fostul director financiar al companiei, a preluat funcția de director general.

Cu o experiență de peste 18 ani în domenii diverse, inclusiv ABN AMRO BANK, Romtelecom și Telekom Group, Costin Iordache a mai ocupat temporar poziția de conducere cu un an în urmă.

Potrivit cotidianul.ro, Bogdan Popescu a fost prezent săptămâna trecută la Bruxelles pentru a discuta modificările planului de restructurare și aprobarea ajutorului de stat pentru companie.

Astfel, strategia și conducerea TAROM sunt vizate de schimbări semnificative, pe fondul unor reajustări majore în industria aviatică.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close