Antena 3 CNN Actualitate Sute de cadouri pregătite de militari şi voluntari pentru veteranii care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial

Sute de cadouri pregătite de militari şi voluntari pentru veteranii care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial

Peste 700 de cadouri au fost pregătite de cadrele militare şi voluntarii organizaţiilor de profil pentru a fi trimise veteranilor de război care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   09:46

La eveniment au luat parte atât cadre militare, oficiali din Ministerul Apărării Naţionale, cât şi veterani care au dat o mână de ajutor pentru ca cei care le-au fost colegi să primească un gând bun şi un mic ajutor în perioada sărbătorilor pascale.

Cea de a patra ediţie a campaniei "Onor veteranilor de război" a fost pornită în prezenţa voluntarilor şi a cadrelor militare care au început să împacheteze cadourile dedicate celor care au luptat pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial.

"Le mulţumim pentru tot ce au făcut pentru noi"

"Le mulţumim pentru tot ce au făcut pentru noi, le mulţumim că există. Din păcate, din an în an, sunt mult mai puţini", a spus Eduard Bachide, secretar de stat.

Printre oficialităţi şi militari, l-am întâlnit şi pe generalul de brigadă Victor Stănescu. A plecat pe front la o vârstă fragedă şi chiar dacă îşi aduce aminte de greutăţile acelor ani, spune că haina militară este singura pe care a iubit-o întreaga viaţă.

"Pe front am fost de la vârsta de 16 ani. N-am ştiut ce înseamnă copilărie. N-am ştiu ce înseamnă Anul Nou. N-am ştiut ce înseamnă zi de naştere.

Viaţa mea a fost foarte simplă. Am trăit şi mâncat fasole şi mămăligă. Asta a fost viaţa mea", a mărturisit generalul de brigadă Victor Stănescu.

Urmăreşte şi acum tot ce se întâmplă atât în Ucraina, cât şi în Orientul Mijlociu, iar conducătorilor noştri le transmite un singur lucru.

"Eu le doresc multă diplomaţie, să nu se întâmple ceva. E foarte greu să vorbeşti de război. Ar fi o catastrofă", a mai spus generalul de brigadă Victor Stănescu.

Cadourile vor ajunge în următoarea perioadă la 699 de veterani şi veterane de război,15 văduve de război de pe teritoriul României, precum la cei trei veterani de război din Republica Moldova.

×
Subiecte în articol: MApN veterani de razboi cadouri
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close