Antena 3 CNN Actualitate Steadfast Defender 2024, cel mai mare exerciţiu militar NATO din ultimii 30 de ani

Steadfast Defender 2024, cel mai mare exerciţiu militar NATO din ultimii 30 de ani

NATO a făcut şi în această săptămână o adevărată demonstraţie de forţă. Peste 90.000 de soldaţi participă în aceste zile la Steadfast Defender 2024, cel mai mare exerciţiu militar din ultimii 30 de ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2024   •   09:49

Radu Tudor, realizator Antena 3 CNN şi analist militar a explicat că exerciţiul reprezintă un mesaj al NATO pentru Rusia, în contextul războiului sângeros pe care ruşii l-au pornit în Ucraina în urmă cu doi ani.

"Steadfast Defender 2024 reprezintă cel mai amplu exerciţiu de apărare şi descurajare pe care NATO îl realizează de la terminarea Războiului Rece, ca un mesaj în faţa Rusiei agresive, care a invadat Ucraina şi care dă semne că ar vrea să treacă dincolo de aceste frontiere. Din America de Nord, trecând prin zona arctică, coborând spre zona de nord a Europei şi zona centrală către flancul estic al NATO, unde se află şi România, şi terminând acest amplu exerciţiu în zona de sud a Alianţei, peste 90.000 de militari cu 50 de nave de război, cu peste 80 de avioane de luptă şi de transport şi peste 1000 de tancuri şi blindate, exersează 24 de ore din 24 interoperabilitatea celor 32 de membri NATO şi, în mod evident, demonstrează faptul că pot să apere fiecare centimetru al Alianţei Nord-Atlantice.

Acest mesaj transmis Rusiei arată capacitatea Alianţei de a rămâne cea mai importantă alianţă politico-militară din istorie, în anul în care împlineşte 75 de ani", a declarat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: NATO Steadfast Defender 2024 radu tudor
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close