Antena 3 CNN Actualitate Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Socrii primarului-fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   18:10

Decizia, care nu este însă definitivă, vine după ce aceștia au încercat să o mituiască pe mama unei judecătoare, pentru ca ginerele lor, acuzat de corupție, să nu ajungă în spatele gratiilor.

Este prima sentință în cazul socrilor fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Soacra acestuia a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de dare de mită, iar socrul acestuia a fost condamnat la 2 ani și șase luni de închisoare pentru infracțiunea de complicitate la dare de mită. Niciunul nu și-a recunoscut faptele.

Judecătorii au decis ca ambii să efectueze 120 de zile de muncă în folosul comunității, la spitalul din Reghin sau la primăria din aceeași localitate.

Totodată, s-au dispus și măsuri asiguratorii asupra sumei de 50.000 de euro, care sunt într-un cont. Banii ar fi trebuit să ajungă la mama judecătoarei care a dat sentința definitivă în cazul fostului primar din Baia Mare.

Mai mult decât atât, cei doi nu vor putea fi aleși și nu vor putea deține funcții publice pentru o perioadă de patru ani de zile.

Această decizie nu este una definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

×
Subiecte în articol: socrii primar Baia Mare Catalin Chereches
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close