Antena 3 CNN Actualitate Social Zeci de bătrâni trăiau în condiții mizere, într-un azil din Timiș. ISU a intervenit de urgență

Zeci de bătrâni trăiau în condiții mizere, într-un azil din Timiș. ISU a intervenit de urgență

Zeci de bătrâni trăiau în condiții mizere, într-un azil din Timiș. ISU a intervenit de urgență
Sursa foto: Foto: ISU Timis/ Facebook
18 Feb 2019   •   18:14

ISU Timiş a intervenit, luni, în acţiunea de mutare a bătrânilor din azilul din localitatea timişeană Liebling, la Spitalul Orăşenesc Deta, după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP ) Timiş a constatat că în unitate erau condiţiile insalubre şi nu mai corespundeau unui trai decent. 

"În această după amiază, se desfăşoară acţiunea de mutare a bătrânilor din azilul de la Liebling, la Spitalul Orăşenesc Deta. Din cei 11 bătrâni care locuiau în azil, doar opt au acceptat să fie trasportaţi la Deta. Transportul lor s-a efectuat cu două autospeciale de transport victime multiple şi o ambulanţă SAJ", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea. 

La azil au descind, luni, reprezentanţi ai DSP, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Poliţiei Timiş. 

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Timiş au luat decizia închiderii căminului pentru că viaţa, sănătatea şi siguranţa vârstnicilor erau puse în pericol. 

Echipa de control a găsit pe lângă murdărie, pereţi plini de mucegai, lenjeria de pat murdară, lipsa unei săli de servire a mesei şi a asistentului medical, vase şi veselă spălate într-un lighean, iar bătrânii stăteau câte trei-patru în cameră, la comun, femei şi bărbaţi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: batrani azil
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close