Antena 3 CNN Actualitate Social Compania Wizz Air, obligată să plătească despăgubiri de 1,4 milioane de euro pasagerilor pentru zborurile întârziate

Compania Wizz Air, obligată să plătească despăgubiri de 1,4 milioane de euro pasagerilor pentru zborurile întârziate

1.4 milioane de euro, aceasta este suma pe care trebuie să o plătească Wizz Air drept despăgubire pasagerilor în urma modului greşit în care a gestionat întârzierile zborurilor.

Compania Wizz Air, obligată să plătească despăgubiri de 1,4 milioane de euro pasagerilor pentru zborurile întârziate
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2024   •   15:14

Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie (CAA) s-a implicat în luna iulie în acest caz după ce a primit un număr mare de plângeri referitoare la faptul că această companie nu achita sumele datorate. CAA a cerut Wizz Air să revizuiască mii de cereri respinse pentru acoperirea costurilor. La rândul lor, reprezentanții Wizz Air spun că au colaborat pe deplin cu autoritatea de reglementare și a implementat îmbunătățiri.

"Deși salutăm măsurile luate de Wizz Air după ce a dat greș în tratarea pasagerilor afectați, companiile aeriene ar trebui să aibă grijă în mod obișnuit de clienți și să respecte drepturile acestora atunci când zborurile sunt întârziate sau anulate", a declarat Paul Smith, directorul pentru consumatori la CAA. 

În urma acestor evenimente, Wizz Air a reexaminat 25.000 de solicitări pentru zborurile către sau dinspre Marea Britanie începând cu 18 martie 2022. Dintre acestea, 6.000 au dus la plăți suplimentare, cu sume care variază semnificativ față de cele oferite în primă instanță de companie.

Plățile acoperă costuri precum zboruri alternative, costuri de transfer, cazare și facturi pentru mâncare pentru pasagerii care au rămas blocați.Compania s-a confruntat cu "provocări operaționale fără precedent" în vara anului 2022, a declarat directorul general al Wizz Air UK, Marion Geoffroy.

Citeşte şi: O companie aeriană low-cost reia cursele între București și Tel Aviv. Programul zborurilor

Nu toate cererile au fost inițial respinse în întregime, dar dintre cele 6.000 unele nu au primit nimic anterior. Alții care au primit rambursări parțiale le-au văzut completate. Wizz Air, care are sediul în Ungaria, operează zboruri low-cost pe distanțe scurte în Europa.

Conform BBC, compania aeriană s-a confruntat cu „provocări operaționale fără precedent” în vara anului 2022, a declarat directorul general al Wizz Air UK, Marion Geoffroy.

×
Subiecte în articol: despăduriri zbor întârziat Wizz Air
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close