Antena 3 CNN Actualitate Social Voi cu Voicu. Anxietatea și formele ei. Psiholohul Ligia Moise spune totul despre această problemă

Voi cu Voicu. Anxietatea și formele ei. Psiholohul Ligia Moise spune totul despre această problemă

Voi cu Voicu. Anxietatea și formele ei. Psiholohul Ligia Moise spune totul despre această problemă
15 Iun 2019   •   21:13

Una dintre cele mai mari probleme ale românilor cu care ajung la psiholog este anxietatea. Psihologul Ligia Moise a vorbit la ”Voi cu Voicu” despre ce înseamnă și ce putem face în privița acestei probleme. 

Anxietatea este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment difuz de insecuritate, de neliniște, în legătură cu un pericol potențial sau perceput. În unele cazuri, pericolul care induce starea de anxietate nu este conștientizat de cel afectat, aceasta resimțind o stare de neliniște fără a putea numi pericolul față de care resimte această neliniște. 

Atunci când nu este conștentizată, anxietatea poate lua forma unor simptome exclusiv fizice, din această cauză, cei afectați putând ajunge să creadă că suferă de o afecțiune organică. Anxietatea resimțită exclusiv prin simptome fizice face parte din categoria tulburărilor psiho-somatice.


”Anxietatea și simptomul anxios depresiv. E o îngrijorare absolută a unei situații fără obiect. În orice sferă din viața cuiva apare această îngrijorare. E o pierdere a chefului de viață. Unui om cu anxietate nu îi poți capta atenția mai mult 20 de minute. Pentru această problemă putem folosi terapia cognitiv-comportamentală. Trebuie să aflăm problema ca să știm ce nu funcționează. Poate sunt lucruri din copilărie, sau de-a lungul timpului au făcut ca ceva să nu meargă bine. Important este să devenim conștienți. Ca să dezinstalăm această stare trebuie să nu mai creăm această stare de scenarită și să ne ancorăm în realitate.”, a declarat Ligia Moise, la Antena 3.

Toate detaliile în materialul de mai jos.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close