Antena 3 CNN Actualitate Social Un bărbat în stop cardio-respirator a fost salvat de un comandant de echipaj aflat în timpul liber

Un bărbat în stop cardio-respirator a fost salvat de un comandant de echipaj aflat în timpul liber

Un comandant de echipaj a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator. El era în timpul liber și i-a fost solicitat ajutorul de echipajul medical aflat în drum spre pacient. Comandantul se afla în apropiere și a făcut manevre de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD.

Un bărbat în stop cardio-respirator a fost salvat de un comandant de echipaj aflat în timpul liber
Sursa foto: Facebook ISU Tulcea
de Claudia Popovici    |    01 Mai 2021   •   13:42

Potrivit ISU Tulcea, plutonierul adjutant șef, Ionuț Gălățeanu, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unui bărbat, cunoscut cu afecțiuni cardiace.

Cazul medical a fost anunțat la 112, vineri, în jurul orei 11.00, spre locul solicitării fiind direcționat elicopterul SMURD Constanța.

După efectuarea apelului, a fost cerut ajutorul comandantului care locuia în apropiere. Acesta a reușit să salveze pacientul.

„Ajuns la fața locului, Ionuț a încercat să liniștească persoana, în vârstă de 56 de ani, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator. Imediat, colegul nostru, a început manevrele de resuscitare, reușind să-l stabilizeze. Până la sosirea echipajului medical aerian, bărbatul a mai suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind stabilizat de Ionuț și asistenta medicală din localitate, venită în ajutor. Acesta a fost preluat de către elicopterul SMURD în stare stabilă.

Ionuț Gălățeanu are o îndelungată experiență ca salvator, lucrând timp de 20 de ani pe autospeciala de descarcerare și pe ambulanța SMURD.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close