Antena 3 CNN Actualitate Social Situaţie revoltătoare la Vaslui! Cum sunt aduși bolnavii la spital

Situaţie revoltătoare la Vaslui! Cum sunt aduși bolnavii la spital

Situaţie revoltătoare la Vaslui! Cum sunt aduși bolnavii la spital
Sursa foto: Foto: Antena 3.ro
16 Ian 2018   •   09:11

O ambulanţă chemată pentru un pacient s-a împotmolit în noroi, în Vaslui. Medicii au fost nevoiţi să transporte pacientul cu căruţă.  Incidentul şocant a avut loc, vinerea trecută, în satul Fundătură din comună Deleşti, însă, localnicii spun că nu e un caz izolat. În majoritatea localităţilor din judeţ, drumurile sunt neasfaltate, iar după fiecare ploaie devin de necirculat.

Pentru salvarea bolnavului nu au intervenit numai medicii de pe ambulanţă, ci şi comunitatea. Un localnic şi-a pus la dispoziţie căruţă pentru a-l transporta pe pacient, cât mai repde, la o unitate spitalicească. Alţii şi-au încălţat cizmele şi au început să împingă ambulanţă, potrivit vremeanoua.ro. În cele din urmă, bărbatul a ajuns la spital şi a fost salvat, însă întârzierea i-a pus viaţă în pericol. 

Din pãcate, astfel de imagini, cu bolnavi transportati cu cãrutele, sunt tot mai dese în judetul Vaslui. În urmã cu douã luni, un echipaj al SAJ Vaslui a fost solicitat în localitatea Tãcuta, pentru a acorda îngrijiri medicale unei femei bolnave de diabet. Din cauza drumului impracticabil, paramedicii au fost nevoiti sã parcurgã aproape un kilometru pe jos, pânã la casa pacientei, apoi s-au întors cu ea într-o cãruţã. 

×
Subiecte în articol: bolnavi medici spital
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close