Antena 3 CNN Actualitate Social Psihiatru: Atenţie, indiferenţa ucide! După „modelul” Magdalena Șerban, pot apărea fenomene în cascadă

Psihiatru: Atenţie, indiferenţa ucide! După „modelul” Magdalena Șerban, pot apărea fenomene în cascadă

Psihiatru: Atenţie, indiferenţa ucide! După „modelul” Magdalena Șerban, pot apărea fenomene în cascadă
17 Dec 2017   •   22:05

Medicul psihiatru Rodica Năstase atrage atenția că, după „modelul” Magdalena Șerban, care a omorât o tânără împingând-o pe linia de metrou, aceste fenomene pot apărea în cascadă.

„Tragedia de la metrou a demonstrat pe deplin veridicitatea dictonului «Indiferența ucide!». A murit un om și nimeni nu este vinovat, pentru că toți au respectat legea.  Dar aceste gesturi se pot repeta. Pot apărea fenomene în cascadă. De aceea trebuie luate măsuri urgente, măcar și pentru că în locul tinerei care a murit putea fi oricare dintre noi sau apropiat nouă”, a declarat, pentru Libertatea, medicul psihiatru Rodica Năstase.

La metrou și-au pus capăt zilelor mulți oameni, un motiv pentru ca șefii Metrorex să regândească sistemul de securitate, spune medicul.

„Multe persoane au murit în urma unor tentative de suicid la metrou. S-ar putea crede că aceste tragedii ar reprezenta numai o problemă a psihiatriei. În realitate, manifestările unui pacient psihic sunt de multe ori  imprevizibile. Uneori apar «raptusuri», adică manifestări bruște la pacienți aparent calmi, liniștiți”, susţine Rodica Năstase, potrivit libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: psihiatru ucide metrou crima magdalena serban
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close