Antena 3 CNN Actualitate Social Procurorii militari vin cu precizări după acuzațiile lui Dan Voinea: Informațiile din spațiul public sunt false

Procurorii militari vin cu precizări după acuzațiile lui Dan Voinea: Informațiile din spațiul public sunt false

Procurorii militari vin cu precizări după acuzațiile lui Dan Voinea: Informațiile din spațiul public sunt false
Sursa foto: foto: Pixabay.com
18 Apr 2019   •   13:16

Secția Militara a Parchetului General sustine ca in perioada 1989-2019 nu s-au formulat propuneri de eliminare a unor documente din arhiva procurorilor,precizările fiind făcute in contextul în care Dan Voinea a spus că mai multe acte au fost distruse în mandatul lui Kovesi.

"Având în vedere informațiile false lansate în spațiul public de către unele instituții media referitoare la documentele create și deținute de Secția Parchetelor Militare, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție face următoarele precizări:

În conformitate cu dispozițiile art. 102 alin. 1 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și dispozițiile art. 14 alin. 2 din Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996, republicată, documentele create și deținute de Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sunt inventariate și păstrate în arhiva acestei sectii.

În perioada 1989-2019, comisiile de selecționare a documentelor aflate în păstrarea Secției Parchetelor Militare nu au formulat propuneri de eliminare a unităților arhivistice constituite din dosare penale.

În consecință, toate dosarele penale în care s-au dispus soluții de netrimitere în judecată, înregistrate în evidențele acestei secții în perioada mentionată anterior, sunt păstrate în arhiva unității", spun procurorii.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close