Antena 3 CNN Actualitate Social Prima victimă răpusă de gripă. O fetiţă de patru ani a murit după ce a ajuns la spital cu febră mare şi convulsii

Prima victimă răpusă de gripă. O fetiţă de patru ani a murit după ce a ajuns la spital cu febră mare şi convulsii

Gripa face prima victimă din acest an. O fetiţă de numai patru ani a murit după ce a ajuns la spital cu temperatură de 41 şi convulsii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   14:50

 Medicii avertizează că se confruntă cu tot mai multe cazuri de infecții respiratorii. Doar într-o zi de weekend, la spitalul de pediatrie din Ploiești, de exemplu, au ajuns 128 de copii cu simptome de gripă. 

Decesul copilei de doar 4 patru ani a fost înregistrat duminică seară, la ora 19. Potrivit medicilor, fetița avea 41 temperatura, astfel că a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase cu convulsii febrile. Când a ajuns la Spitalul de Pediatrie era în stop cardio-respirator. Medicii s-au chinuit să o resusciteze, dar fata nu a reacționat şi a fost declarat decesul. 

Citește şi: Angajări mai rapide în sistemul medical. Alexandru Rafila: "Ocuparea posturilor din Sănătate se va face în maxim 35 de zile"

Mama le-a spus medicilor că fata se afla în investigații după ce a fost pus un diagnostic prezumtiv de autism. Cazurile grave de gripă sunt tot mai întâlnite. 

Medicii le recomandă părinților să nu îi ducă pe cei mici în colectivitate, acolo unde alte persoane dau semne de boală. 

×
Subiecte în articol: gripa copil mort convulsii febră copii
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close