Antena 3 CNN Actualitate Social Judecată țigănească în Chiajna după ce o minoră a fost vândută cu 35.000 de euro | "Taxa de ruşine" stabilită de stabor pentru anularea nunţii

Judecată țigănească în Chiajna după ce o minoră a fost vândută cu 35.000 de euro | "Taxa de ruşine" stabilită de stabor pentru anularea nunţii

Peste 200 de romi s-au întâlnit pentru a participa la un stabor organizat în comunitatea de romi după ce o fată în vârstă de 14 ani ar fi fost vândută unei familii din orașul dâmbovițean Răcari. Certurile au izbucnit după ce au apărut dubii legate de puritatea fetei.

Judecată țigănească în Chiajna după ce o minoră a fost vândută cu 35.000 de euro | "Taxa de ruşine" stabilită de stabor pentru anularea nunţii
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2024   •   19:23

În ciuda faptului că tradiția căsătoriilor aranjate între copii, în comunitățile de romi, a generat numeroase discuții în spațiul public, care s-au soldat cu dosare penale, în mediul rural obiceiul s-a păstrat. Totuși, acum procesul are loc cu mai multă atenție și discreție pentru a nu atrage atenția autorităților. 

Recent, o familie de romi din apropierea Bucureștiului au cumpărat o fată de 14 ani pentru a o mărita cu fiul lor, un băiat în vârstă de 16 ani. 

Potrivit unor surse Gândul, liderii clanului din Răcari s-ar fi înțeles cu părinții fetei să plătească suma de 35.000 de euro, urmând ca nunta să aibă loc cât mai curând.

La scurt timp, familia băiatului a anunțat faptul că anulează înțelegerea după ce au apărut informații certe cu privire la faptul că viitoarea mireasă nu mai este virgină.

După mai multe discuții pline de tensiune, copila ar fi ajuns în cabinetul unui medic ginecolog care, după un consult sumar, le-a garantat atât părinților, cât și viitorilor socri că himenul este la locul lui și pacienta este încă virgină.

Taxă de rușine pentru anularea nunții 

În ciuda celor spuse de medic, părinții băiatului au spus că vor să anuleze nunta, motiv pentru care, între clanuri, a izbucnit un conflict, mai ales că neamurile fetei apucaseră să încaseze banii.

Din acest motiv, a fost nevoie să se apeleze la un bulibașă care să împartă dreptatea în așa fel încât să fie evitată o baie de sânge. Staborul (judecata țigănească) ar fi fost organizat la Chiajna, săptămâna trecută, iar la așa-zisul proces ar fi participat în jur de 200 de persoane, membri ai ambelor clanuri.

Sursele citate au precizat că în urma procesului s-ar fi decis ca familia fetiței să returneze părinților băiatului 20.000 de euro din cei 35.000 achitați anterior și să păstreze 15.000 de euro, sumă care ar trebui să acopere o așa numită „taxă de rușine”, pentru faptul că nunta a fost anulată.

×
Subiecte în articol: nunta anulata romi minoră vândută
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close