Antena 3 CNN Actualitate Social "Eu nu sunt doamna Iovanovici. Pentru dumneata, eu sunt doamna senator!" | Diana Șoșoacă, pusă la punct de polițiști și în România, și în Italia

"Eu nu sunt doamna Iovanovici. Pentru dumneata, eu sunt doamna senator!" | Diana Șoșoacă, pusă la punct de polițiști și în România, și în Italia

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost protagonista unui recent incident cu Poliția Română, după ce a dovedit că recunoaște și acceptă autoritatea Poliției în Italia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   09:43

Senatoarea a fost amendată cu 1.500 de lei, după ce a fost depistată că a condus mașina cu 110 kilometri pe oră într-o zonă în care limita de viteză era 40 de kilometri pe oră.

Pusă față în față cu realitatea contravenției la legea circulației, ea a încercat să joace, din nou, rolul persoanei persecutate de sistem.

Senatoarea s-a filmat lângă mașina poliției, în timp ce agenții scriau procesul verbal.

În ciuda îndemnurilor acestora, ea a rămas pe loc, continuându-și asaltul verbal.

Diana Șoșoacă: "Nu, nu merg la mașină pentru că am și eu dreptul să știu ceea ce faceți dvs. aici şi presiunile pe care le aveți..."
Agent de poliție: "...pe o perioadă de 90 de zile..."
Diana Șoșoacă: "90 de zile, cât e campania electorală, nu?"
Agent de poliție: "Doamnă, lăsați-ne să scriem!"
Diana Șoșoacă: "Nu, nu vă las să scrieți pentru că trebuie să-mi spuneți... Hello! E vorba de actele mele. Alo! Ăștia nici să scrie nu știu!"

Ultima parte a dialogului s-a transformat în monolog, pentru că polițistul a închis geamul mașinii.

Altercația dintre Șoșoacă și echipajul de poliție a mai avut un episod, petrecut în stradă, în timp ce agentul încerca să-i prezinte la semnat procesul verbal de constatare a contravenției.

Diana Șoșoacă: "După ce ați tras liniile, dumneavoastră ați scris... Este fals!"
Agent de poliție: "Doamna Iovanovici..."
Diana Șoșoacă: "Nu sunt doamna Iovanovici! Pentru dumneata, sunt doamna senator Diana Iovanovici Șoșoacă!"

Avalanșa de amenințări cu plângeri penale și procese este, deja, ceva obișnuit în comportamentul Dianei Șoșoacă atunci când se confruntă cu o situație neconvenabilă în spațiul public.

Nici polițiștii care i-au suspendat, recent permisul, nu au fost ocoliți de aceste manifestări.

Ei au avut însă meritul că au rămas inflexibili și și-au făcut datoria până la capăt, în pofida reputației și manifestărilor amenințătoare ale senatoarei.

"Având în vedere afirmațiile și expresiile proferate, polițiștii au aplicat persoanei respective sancțiunea contravențională cu amendă în valoare de 1000 de lei (...) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice", au precizat autoritățile în legătură cu acest incident.

Amenda de 1.000 pentru că a făcut scandal se adaugă celei de 1.500 de lei pentru viteză și sancțiunii de suspendare, pe 90 de zile, a dreptului de a conduce un autoturism.

Șoșoacă, în Italia, după ce a fost avertizată de poliție:  "Oprim live-ul pentru că nu avem voie să mergem mai departe"

Șoșoacă a fost, în săptămânile din urmă, în centrul unui alt incident cu poliția, de astă dată în Italia.

Acolo, oamenii legii i-au atras atenția că se află într-o locație în care nu are voie să filmeze.

Senatoarea, aflată pe pământ străin, n-a mai încercat să-i intimideze pe polițiști, ca în România. Și-a întrerupt, simplu, transmisia în direct pe o rețea socială, spunând: "Ok, deci o să închidem acum live-ul acesta pentru că nu avem voie să mergem mai departe."

Deși manifestările sunt diferite, în ambele cazuri autoritatea polițienească a avut câștig de cauză, iar concluzia acestor două incidente diferite pare să fie una singură: Diana Șoșoacă poate fi adusă în rând cu lumea, în fața legii, dacă poliția își face treaba.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close