Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, participă la Consiliul AgriFish de la Bruxelles

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, participă la Consiliul AgriFish de la Bruxelles

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, participă la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce are loc la Bruxelles.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, participă la Consiliul AgriFish de la Bruxelles
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   13:59

Între punctele importante de pe ordinea de zi se vor afla aspecte deosebit de relevante pentru producătorii agricoli din ţara noastră, astfel:  propunerile de simplificare din partea Comisiei Europene ce vizează reducerea poverilor pentru fermierii din UE, aspecte privind Politica Agricolă Comună 2023-2027 şi strategia „De la fermă la consumator“. Pe baza informațiilor din partea președinției belgiene și a Comisiei Europene, miniștrii vor desfășura un schimb de opinii cu privire la modalitățile de asigurare a unor răspunsuri structurale și rapide la criza actuală cu care se confruntă sectorul agricol.

La rubrica „Diverse” de pe ordinea de zi, președinția va oferi informații cu privire la conferința ministerială intitulată „Biosecuritatea și vaccinarea: instrumente-cheie pentru prevenirea, controlul și eradicarea bolilor animalelor”, care a avut loc la Bruxelles la 24 ianuarie 2024.

În plus, delegația daneză va furniza informații cu privire la măsurile unilaterale de gestionare a pescuitului introduse de Regatul Unit, în timp ce Comisia va furniza miniștrilor informații cu privire la utilizarea sistemului CATCH digital.

În cadrul rubricii „Diverse” de pe ordinea de zi, delegaţia română va oferi Comisiei o informare cu privire la GAEC 7 și 8, membrii delegaţiei italiene vor prezenta aspecte privind agricultura, PAC și suveranitatea alimentară, iar reprezentanţii Slovaciei vor face referire la provocările cu care se confruntă fermierii şi vor expune solicitările agricultorilor pentru un sector agricol competitiv și rezistent.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: AgriFish Florin Barbu Bruxelles
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close