Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Carmen Dan intervine în dezastrul provocat de incendiile din Grecia: „Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita”

Ministrul Carmen Dan intervine în dezastrul provocat de incendiile din Grecia: „Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita”

Ministrul Carmen Dan intervine în dezastrul provocat de incendiile din Grecia: „Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita”
Sursa foto: Foto: Facebook/Carmen DAN
25 Iul 2018   •   18:38

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că a notificat partenerii europeni în legătură cu disponibiitatea sprijinulului pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îl poate acorda autorităţilor elene, în contextul incendiilor de la periferia oraşului Atena.

„Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita... De mulţi ani mă aflu în preajma salvatorilor, ca prefect şi, acum, ca ministru al afacerilor interne. Le înţeleg satisfacţiile şi le cunosc dezamăgirile. Ştim cu toţii că ei sunt speciali, dar să nu uităm că sunt, înainte de orice, oameni. (...) Ce simt pompierii greci în aceste momente? Ce simt toţi reprezentanţii forţelor de intervenţie elene? Imposibil de imaginat... probabil că nici ei nu pot exprima în cuvinte. Instituţional îi vom ajuta cu tot ce este nevoie, fiind deja activat Mecanismul de protecţie civilă al UE. Ministerul Afacerilor Interne, România, prin IGSU - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţa, Romania - în calitate de Punct naţional de contact - a notificat partenerii europeni asupra disponibilităţii de sprijin”, a scris pe Facebook ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Peste 80 de persoane au murit, iar alte aproape 200 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena, au anunţat autorităţile, care au avertizat că numărul victimelor va continua probabil să crească.

 

 

×
Subiecte în articol: carmen dan incendii Grecia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close