Antena 3 CNN Actualitate Social Ministerul Sănătăţii, în apărarea lui Victor Costache după declarația controversată despre autism: Scoasă din context

Ministerul Sănătăţii, în apărarea lui Victor Costache după declarația controversată despre autism: Scoasă din context

Ministerul Sănătăţii reacţionează după afirmaţia ministrului - cu privire la faptul că părinţii plecaţi în străinătate au dus la creşterea numărului copiilor cu autism - şi ne spune că acestea sunt "informaţii eronate".

Ministerul Sănătăţii, în apărarea lui Victor Costache după declarația controversată despre autism: Scoasă din context
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    28 Ian 2020   •   16:02

În plus, potrivit comunicatul emis marţi de Ministerul Sănătăţii, "declaraţiile au fost scoase din context și folosite în lupta politică". 

Totuşi, ministerul nu ne spune în comunicatul pe care l-a trimis presei şi care ar fi declaraţia corectă a lui Victor Costache.

Iată declaraţia şefului de la Sănătate, Victor Costache, care a stârnit revoltă atât în rândul opiniei publice, cât şi între membrii asociaţiilor care se ocupă de drepturile persoanelor cu autism

"Din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, a plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism. Este o corelare între această afecțiune și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârstă fragedă", a afirmat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Citiţi şi Ministrul Sănătăţii, taxat dur de activişti: Nu e nicio legătură între neglijarea copiilor şi autism. E revoltător ca astfel de declaraţii să vină din partea unui medic


Comunicatul Ministerului Sănătăţii

Urmare a informațiilor eronate apărute în spațiul public privind declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache, la adresa persoanelor cu tulburări din spectrul autist, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

Este regretabil că declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache, privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist au fost scoase din context și folosite în lupta politică.

Sănătatea nu trebuie să fie târâtă în jocul politic, cu atât mai puțin copiii cu anumite afecțiuni și părinții acestora.

Pentru o corectă informare a publicului, a părinților care au copii cu tulburări din spectrul autist, precizăm că ministrul Sănătății a explicat prevederile noilor modificări legislative care urmează a fi luate și care vin în sprijinul acestor persoane.

Astfel, pentru prima dată sunt create premisele existenței unui program dedicat persoanelor cu tulburări din spectrul autist, așa cum a fost solicitat și de reprezentanții pacienților, care vor conduce la o monitorizare directă a serviciilor specifice acordate și la asigurarea unui număr de 5 ore pe saptamână de terapie aplicată, ca activitate conexă actului medical.
 

×
Subiecte în articol: Victor Costache autism
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close