Antena 3 CNN Actualitate Social Maria Epure, femeia din Apuseni care a avut cinci soți și a trăit 120 de ani. Care a fost cauza morții

Maria Epure, femeia din Apuseni care a avut cinci soți și a trăit 120 de ani. Care a fost cauza morții

Maria Epure, o femeie dintr-un sat din Munții Apuseni, a trăit 120 de ani, potrivit unui document păstrat la Arhivele Naționale Alba.

Maria Epure, femeia din Apuseni care a avut cinci soți și a trăit 120 de ani. Care a fost cauza morții
Sursa foto: Adevărul | Arhivele Naționale Alba
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   21:09

Potrivit registrului de decese de la Parohia Ortodoxă Trâmpoiele, depus la Arhivele Naționale Alba, Maria Epure a decedat în 1893, din cauze naturale, la vârsta de 120 de ani.

Femeia era văduvă la momentul decesului, iar înainte să moară, aceasta a fost îngrijită de preotul din sat.

La rubrica observații se precizează că femeia a avut cinci bărbați, dintre care doi sunt menționați cu numele: Epure Dănuț (al treilea) și Epure Ștefan (al cincilea).

În perioada respectivă, evidența deceselor nu era ținută de autorități, singurele informații fiind adunate în arhivele parohiilor.

Citește și: Bătrânul care a plâns după ce și-a vândut Dacia și noul proprietar al mașinii vor face turul României: "O va conduce pe Steluța"

Cu toate acestea, documentul care se găsește la Arhivele Naționale Alba dovedește că Maria Epure a trăit mult peste vârsta obișnuită a oamenilor din acele timpuri, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: femeie apuseni deces
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close