Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Jurnalist britanic, revoltat de abandonul turistic românesc

Jurnalist britanic, revoltat de abandonul turistic românesc

Jurnalist britanic, revoltat de abandonul turistic românesc
21 Iul 2017   •   22:03

Radu Tudor l-a prezentat în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, pe jurnalistul britanic Charlie Ottley, care a realizat un documentar despre România, în care vorbește despre turismul abandonat din țară.

Jurnalistul britanic a ajuns în Băile Herculane, o destinație turistică creată acum peste 150 de ani de familia imperială austriacă.

„Bun venit în ceea ce era odată cea mai mare stațiune SPA din Europa, sub habsburgi. Doamnele de societate și oamenii din întreaga Europă plecau în călătorii mari, mergeau la Veneția, la Florența, apoi veneau aici, la Băile Herculane, ca să beneficieze de apele vindecătoare. Acest loc, în epoca de aur, era opulent, magnific și avea efect curativ”, a spus Charlie Ottley.

„Din nefericire, ceea ce s-a întâmplat e că a fost vândut de către stat unei persoane private, după ce SPA-ul a fost transferat într-o altă clădire, care e acum o ruină de beton. Nimeni nu a avut bani să facă ceva în această privință. Statul a putut să cumpere din nou clădirea, dar nu și spațiul pe care se află imobilul. E prea multă birocrație, nu sunt suficienți bani și, sincer, nu există nici dorința sau interesul de a face ceva”, a constatat jurnalistul.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close