Antena 3 CNN Actualitate Social El este Gabriel, jandarmul decorat cu „Virtutea Militară”, devenit specialist în grătare pe litoral | "Specialitatea mea sunt micii 'polițiști' sau micii 'jandarm'"

El este Gabriel, jandarmul decorat cu „Virtutea Militară”, devenit specialist în grătare pe litoral | "Specialitatea mea sunt micii 'polițiști' sau micii 'jandarm'"

Gabriel Enache, supranumit "Rambo de Mamaia", este jandarmul care la începutul acestui an a ajutat-o pe bătrânica ce a sunat la 112 că moare de frig şi singurătate. Acum este vedetă a grătarelor pe litoral.

El este Gabriel, jandarmul decorat cu „Virtutea Militară”, devenit specialist în grătare pe litoral | "Specialitatea mea sunt micii 'polițiști' sau micii 'jandarm'"
de Alexandra Dima    |    31 Aug 2023   •   12:29

Gabriel Enache (56 ani) este noua senzație din Mamaia, răsfăţându-şi clienţii de la o terasă cu „mici polițiști”, „mici jandarmi” și fripturi „perpelite cu simțul datoriei”.

Fost jandarm decorat cu Virtutea Militară de însuşi preşedintele ţării, Gabriel a ieşit la pensie şi şi-a dus pasiunea pentru grătar pe noi culmi ale excelenţei.

„Grătarul este o pasiune mai veche de-a mea, iar acum, că m-am pensionat din sistem, mă relaxez. Am venit să muncesc aici pentru că administratorul îmi e prieten și, de ce nu? Îl ajut și îmi fac și o plăcere”, spune Gabriel Enache, potrivit Adevărul.

Tot el şi-a clasificat micii şi fripturile după criterii din fosta carieră.

„Specialitatea mea sunt micii polițiști sau micii jandarm. Le zicem așa pentru că oamenii legii sunt mari degustători și specialiști în carne pe grătar”, a explicat fostul jandarm.

Cariera prodigioasă construită în 15 ani de jandarmerie plus alţi opt ani în trupele speciale antitero, precum şi desele apariţii în media, i-au adus o anume faimă care îl face uşor de recunoscut de către turişti. Bandana şi şorţul de bucătar nu reuşesc să îi camufleze prea mult aspectul de luptător. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe 1 decembrie 2002, Gabriel Enache a fost decorat de președintele României cu „Virtutea Militară”. În anul 2008 s-a angajat la Poliția Locală din Constanța, unde s-a făcut remarcat încă de la început grație inițiativelor caritabile.

Una din acţiunile care i-au sporit faima şi i-au suplimentat simpatia constănţenilor a fost constituirea unei echipe de fotbal cu copii defavorizaţi dintr-un cartier, echipă pe care a antrenat-o personal.

Mulți dintre ei joacă acum la echipe profesioniste.

Ultima sa misiune de suflet şi una dintre cele mai mediatizate a fost în ianuarie anul curent, când o bătrânică din Constanța a sunat la 112 să spună că moare de frig, de foame și de singurătate, într-o casă insalubră.

Din fericire, apelul ei a ajuns la Gabriel Enache, care a făcut ca, într-o singură zi, casa femeii să se umple de hrană dar şi de sprijin sufletesc. În final, a convins-o pe bătrânică să se mute într-un cămin, unde o vizitează des. 

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Enache Mamaia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close