Antena 3 CNN Actualitate Social Suma uriașă pe care trebuie să o plătească o româncă după ce a născut prematur la un spital din Norvegia

Suma uriașă pe care trebuie să o plătească o româncă după ce a născut prematur la un spital din Norvegia

O tânără română a născut doi copii la un spital din Norvegia pe parcursul anilor petrecuți în străinătate. Unul dintre copii a fost născut înainte de termen, ceea ce a făcut ca și costul spitalizării să fie mai mare odată cu nevoile bebelușului.

Suma uriașă pe care trebuie să o plătească o româncă după ce a născut prematur la un spital din Norvegia
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   22:36

Este cazul relatat de o tânără care a născut în Norvegia și a aflat abia după ce s-a întors în țară cât are de plătit. Aceasta a recunoscut că nu avea asigurare medicală. 

"Aș avea nevoie de un sfat! Am locuit în Norvegia câțiva ani, acolo am și născut ambii copii. Cel mic, a venit pe lume înainte de vreme, la numai 25 de săptămâni, nu aveam asigurare și bineînțeles, acum au început să îmi vină facturi și în România.

Voi lua legătură cu cei de acolo prin mail, doresc să plătesc, însă nu lucrez momentan și chiar nu știu cum aș putea rezolva această problemă! Mi-au trimis scrisoare că am 14 zile la dispoziție să iau legătură cu ei ca să nu fiu "urmărită" pe o perioadă îndelungată de recuperatori", a scris aceasta pe grup de Facebook. 

Tânăra a precizat că a beneficiat de 3 luni de spitalizare și de 2 zboruri cu elicopterul, fiind vorba de o naștere prematură, la 25 de săptămâni.

Citește și: Un copil de 13 ani și-a pierdut viața după ce a căzut de la etajul nouă al unui bloc din Iași 

Conform ziare.com, situația a fost analizată în comentarii, iar părerile sunt împărțite. Dacă unii oameni susțin plata în rate a sumei, alte persoane susțin că nu ar trebui să de niciun leu, având în vedere că nașterea nu a fost la termen. 

"Suma se va putea achita eșalonat. Nu cunosc bine legislația în Norvegia, dar sunt convins că se vor găsi variante", a declarat o persoană. 

"Eu n-aș plăti. Cum să plătesc 120.000 de euro pentru că am născut? N-ai furat, n-ai dat în cap la nimeni. Ai născut. Și sincer, cât timp ești în RO, nu cred că au ce să-ți facă", precizează o altă persoană.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close