Antena 3 CNN Actualitate Social Emisarul lui Donald Trump, mesaj important pentru țara noastră: România a construit un sistem judiciar puternic

Emisarul lui Donald Trump, mesaj important pentru țara noastră: România a construit un sistem judiciar puternic

Emisarul lui Donald Trump, mesaj important pentru țara noastră: România a construit un sistem judiciar puternic
18 Iun 2018   •   15:03

România primeşte o vizită extrem de importantă a unui înalt oficial american. Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se întâlneste luni cu mai mulţi oficiali români şi analişti independenţi.

Principalele teme de discuţie cu autorităţile române se vor concentra pe securitate şi cooperare economică.  

Wess Mitchell, a afirmat că România a construit un sistem judiciar puternic şi instituţii anticorupţie la care victimele comunismului nu ar fi putut să viseze.

„Statele Unite ale Americii voi fi alături de dumneavoastră la fiecare pas. Aș vrea să ne gândim cât de departe a ajuns România. Românii erau torturați în momentul în care nu arătau supunere față de regim. Acum, România a construit un sistem puternic. Românii au libertatea de expresie, pot călători prin Europa și sunt stăpâni pe propriul destin. A fost mereu la întretăierea drumurilor dintre puteri. Aici, rușii și austrieții s-au luptat pentru controlul asupra Dunării. NATO părea a fi un lucru de domeniul trecutului pentru Europa. Obiectivele lor sunt unele politice si sociologice. Această amenințare care crește trebuie luată foarte în serios. Am repus în discuție tăierile de buget pentru armată.

Tratarea apărării ca fiind foarte importantă, duce și la prosperitatea economică a acestei zone. Suntem alături de UE și de alte state în aplicarea acestor lucruri și nu vrem să îi permitem Rusiei monopolul furnizării de gaze. Se fac cercetări pentru a obține exportul de gaze din România. Acesta ar crește economia țării. În paralel, SUA susțin România și vecinii pentru a încuraja colaborarea în zonă. România arată că e un lider din punctul acesta de vedere. Trebuie să avem proiecte comune și trebuie să încurajăm pe aliații noștri să scape de descurajări. Rusia și China reprezintă un model corerent. Toate aceste lucruri sunt împotriva politicii vestice care susține că fiecare om trebuie să fie protejat de puterea abuzivă”, a spus Wess Mitchell.

Potrivit acestuia, România este un simbol al libertăţii la frontiera estică, ceea ce demonstrează şi mai mult faptul că ţara noastră s-a dezvoltat în regiune şi a devenit un punct geopolitic foarte important. 

×
Subiecte în articol: mesaj România Donald Trump
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close