Antena 3 CNN Actualitate Social Desfăşurare impresionantă la ''Seism 2018''. Scenarii de coşmar, autorităţile intervin la foc continuu

Desfăşurare impresionantă la ''Seism 2018''. Scenarii de coşmar, autorităţile intervin la foc continuu

Desfăşurare impresionantă la ''Seism 2018''. Scenarii de coşmar, autorităţile intervin la foc continuu
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
16 Oct 2018   •   09:33

Autorităţile intervin la foc continuu, în cadrul exerciţiului ''Seism 2018''. Numărul morţilor şi răniţilor creşte de la o zi la alta, conform scenariului. Unităţile de primiri urgenţe nu fac însă faţă, se instalează spitale mobile şi primim ajutor de la medici veniţi din străinătate. Se ridică tabere de sinistraţi. Cea mai mare este chiar în incinta stadionului Arena Naţională. Acolo, au ajuns deja primii bucureşteni care au rămas fără adăpost.

Scenariul este unul cât se poate de tragic. 4.000 de oameni au murit. 7.000 sunt răniţi, 2.000 sunt daţi dispăruţi, iar 45.000 de persoane au rămas fără locuinţe, conform scenariului. Astfel, autorităţile au transformat Arena Naţională în cel mai mare adăpost. Printre cei care joacă rolul de sinistraţi sunt şi studenţi de la Facultatea de Pompieri. În punctele de primire se face evidenţa, iar după triajul medical sunt preluaţi de asistenţii sociali.

10.000 de paturi sunt montate în parcările subterane. Instalarea sinistraţilor este misiunea angajaţilor Primăriei Capitalei. Sunt ajutaţi şi de voluntari. Tabăra are 40 de duşuri,însă numărul poate fi suplimentat dacă va fi necesar. Nu lipsesc nici sălile de mese.

Exerciţiul Seism 2018 este cea mai mare simulare organizată pe teritoriul Uniunii Europene şi se încheie joi.

 

×
Subiecte în articol: cutremur exercitiu scenarii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close