Antena 3 CNN Actualitate Social Un bărbat din Iaşi a cumpărat o baterie auto greşită pentru maşină, iar acum magazinul îi cere 10.000 de euro daune

Un bărbat din Iaşi a cumpărat o baterie auto greşită pentru maşină, iar acum magazinul îi cere 10.000 de euro daune

Un bărbat din Iaşi, care a cumpărat o baterie auto greşită pentru maşina sa, a fost dat în judecată de magazin. Mai mult, compania îi cere 10.000 de euro sub formă de despăgubiri.

Un bărbat din Iaşi a cumpărat o baterie auto greşită pentru maşină, iar acum magazinul îi cere 10.000 de euro daune
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2022   •   13:59

Anul trecut, în noiembrie, bărbatul a mers la un magazin de piese auto din Iaşi pentru a cumpăra o baterie nouă pentru maşina sa.

În urma discuţiei pe care a avut-o cu vânzătorul, bărbatul a cumpărat o baterie în valoare de 262 de lei, preţul fiind valabil doar în situaţia în care cumpărătorul dădea la schimb o baterie uzată.

Astfel, bărbatul a mers la maşina pe care o parcase în faţa magazinului, a demontat vechea baterie şi i-a predat-o vânzătorului. Când s-a întors să monteze noul acumulator, bărbatul a constatat că acesta nu se potrivea cu sistemul de prindere al maşinii.

În acel moment, ieşeanul s-a întors la magazin şi a cerut un alt acumulator, însă vânzătorul l-a informat că acumulatorii nu pot fi înapoiaţi şi i-a recomandat să meargă cu bateria la un service auto.

În aceeaşi zi, bărbatul a reclamat situaţia la Protecţia Consumatorilor, iar magazinul a fost sancţionat pentru practici comerciale abuzive, notează ziaruldeiasi.ro.

Magazinul a contestat sancţiunea în instanţă, reprezentanţii societăţii afirmând că bateria nu a putut fi returnată din cauza faptului că prezenta urme de montaj.

Mai mult, firma a solicitat, pe lângă anularea procesului-verbal, despăgubiri morale şi financiare în valoare de 10.000 de euro. Pentru că niciun reprezentant al companiei nu s-a prezentat în instanţă, judecătorii au decis să respingă solicitare, însă ulterior, firma a atacat sentinţa cu apel, procesul urmând să fie judecat la Tribunalul Iaşi.

×
Subiecte în articol: baterie auto proces daune Iași
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close