Antena 3 CNN Actualitate Social Asistaţii sociali ne costă un miliard de euro

Asistaţii sociali ne costă un miliard de euro

Asistaţii sociali ne costă un miliard de euro
25 Mai 2018   •   09:25

În timp ce marile companii se plâng că nu mai găsesc forţă de muncă, edilii pompează peste un miliard de euro pentru asistaţii sociali.
Primăriile au tăiat anul trecut din bugetul pentru investiţii pentru a da mai multi bani celor care trăiesc din ajutorul statului.

La nivel naţional, primăriile au cheltuit anul trecut din bugetele proprii peste un miliard de euro pentru asistenţa socială. Oamenii se mulţumesc cu ajutoarele date de primărie, în timp ce companiile se plâng tot mai mult că nu mai găsesc forţă de muncă.

Comparativ cu 2016, cheltuielile primăriilor cu ajutoarele sociale au crescut cu peste 7%

În topul judeţelor cu cele mai mari cheltuieli pentru asistenţa socială este Iaşi. Edilii din judeţ au cheltuit anul trecut aproape 180 de milioane de lei. Pe locul doi se află judeţul Argeş cu aproape 175 de milioane de lei, urmat de Olt şi Dâmboviţa cu peste 150 de milioane de lei daţi de primării asistaţilor sociali.

Există şi judeţe mai puţin darnice. În topul judeţelor cu buzunarul închis când vorbim de fondurile sociale este Giurgiu, cu peste 33 de milioane de lei. Pe locul doi în top se află Covasna cu aproape 38 de milioane de lei pentru ajutoarele sociale, urmate de judeţele Arad şi Harghita cu peste 42 respectiv 59 de milioane de lei.

Mai multe informaţii despre acest subiect puteţi citi astăzi în cotidianul naţional Jurnalul.

 

×
Subiecte în articol: ajutoare sociale
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close