Antena 3 CNN Actualitate Social Ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas. Răspunsul INEC cu privire la mașina gri

Ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas. Răspunsul INEC cu privire la mașina gri

Ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas. Răspunsul INEC cu privire la mașina gri
23 Aug 2019   •   15:23

Antena 3 a prezentat în exlusivitate ancheta Luizei pas cu pas. 

- DIICOT-ST Craiova a primit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova dosarul cu privire la dispariţia Luizei Melencu, cauza fiind înregistrată cu numărul 203/D/P/2019 

- DIICOT ST Craiova dispune începerea în rem a urmăririi penale cu privire la infracţiunea de trafic de persoane 

- Întrucât în dosarul de la Parchetul Judecătoriei Craiova apăreau imagini descărcate de pe camera de luat vederi cu o fată presupusă a fi Luiza Melencu precum şi trei autoturisme, prin ordonanţa dată în acest dosar, procurorul Liviu Vasilescu dispune ca INEC să efectueze expertiza criminalistică a imaginilor. 

RĂSPUNSUL INEC CU PRIVIRE LA MAŞINA GRI: 

Conform ordonanţei, procurorul Vasilescu mai dispune ca expertul să procedeze la "îmbunătăţirea calităţii imaginilor în vederea observării feţei persoanei presupusa a fi Melencu Luiza Mihaela, care se deplasează pe jos, dinspre Piaţa Victoriei spre strada Craiovei, fiind surprinsă de la minutul 10.14.39 până la minutul 10.15.25. Se va urmări îmbunătăţirea calităţii imaginii în vederea identificării numerelor de înmatriculare ale celor trei autoturisme care se observă de la minutul 10.31.14 la minutul 10.31.24, circulând spre strada Craiovei, două de culoare gri şi unul de culoare vişinie. Se pune la dispoziţie suportul optic şi se solicită ca termen de efectuare a expertizei "DE URGENŢĂ" 

INEC transmite raportul de expertiză criminalistică, semnat de expertul criminalist autorizat Gheorghe Pop, abia în data de 08.07.2019. 

Cu privire la idetificarea feţei persoanei din imagine INEC constata ca "au fost căutate secvenţe în care faţa persoanei să poată fi stabilizată faţă de cameră pentru a se putea aplica tehnici de superrezolutie, însa acestea nu au putut fi identificate. În condiţiile date, nu a fost posibilă obţinerea, nici prin tehnici multicadru, a unei imagini îmbunătăţire a persoanei de interese." 

INEC constată:
 
Auto marca RENAULT de culoare argintie- "condiţiile de iluminare permit parbrizului şi geamurilor de uşi să reflecte iluminarea exterioară, făcând imposibilă evidenţierea imaginii conducătorului auto. 

Auto Volkswagen berlină de culoarea oului de raţă- "condiţiile de iluminare favorizează reflexiile de parbriz şi geamurile usilor, făcând imposibilă evidenţierea imaginii conducătorului." 

Auto marca Volkswagen culoare roşu-vişiniu: "În condiţiile de iluminare date, parbrizul şi geamurile uşilor reflectă iluminarea exterioară, făcând imposibilă evidenţierea imaginii conducătorului auto". 

Din cauza unghiurilor de vizare şi a redării înălţimii plăcuţelor cu numere de înmatriculare pe numai 4-5 pixeli nu a fost posibilă stabilirea lor nici prin tehnici multicadru. Nivelul calitativ excelent în raport cu obiectivele pe care le supraveghează, al înregistrării examinate, se situează sub rezoluţia necesară pentru a se obţine imaginile îmbunătăţite". 

CONCLUZIA INEC 

"Din cauza limitelor tehnice ale camerei de supraveghere video, care produce o imagine de calitate excelentă pentru destinaţia ei, dar cu rezoluţie insuficientă pentru reliefarea detaliilor solicitate, nu au putut fi obţinute imagini îmbunătăţite care să redea detalii suplimentare ale persoanei şi autoturismelor de interes".

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close