Antena 3 CNN Actualitate Social Ambulatoriul Institutului Mama şi Copilul "Alessandrescu-Rusescu" din București, renovat de Fundaţia Mereu Aproape

Ambulatoriul Institutului Mama şi Copilul "Alessandrescu-Rusescu" din București, renovat de Fundaţia Mereu Aproape

Ambulatoriul Institutului Mama şi Copilul "Alessandrescu-Rusescu" din București a fost renovat complet. Aici au loc anual peste 60.000 de consultații medicale. Investiţia totală a fost de peste 600 de mii de euro şi a fost posibilă datorită Fundaţiei Mereu Aproape.

Ambulatoriul Institutului Mama şi Copilul "Alessandrescu-Rusescu" din București, renovat de Fundaţia Mereu Aproape
Sursa foto: fundatiamereuaproape.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2022   •   21:29

În urma renovării, Institutul Mama şi Copilul "Alessandrescu-Rusescu", unde an de an, zeci de mii de copii sunt supuși la investigații medicale, este acum o unitate medicală extrem de modernă.

"E un moment de fericire. Nu i-aş spune de mândrie ci de fericire pentru că se împlineşte visul pe care îl am, ca orice copil din ţara asta să aibă acces la asistenţă medicală exceptională, care este şi era deja oferită de medicii şi cadrele medicale de aici, dar mai mult, iată un tărâm de basm. Este unic în Romania. Cabinetul de oftalmologie este esential. Vin din jumătate de ţară pentru a fi investigati şi trataţi bebeluşi care s-au născut prematur si au acest risc", a spus Alessandra Stoicescu, preşedinte Fundaţia Mereu Aproape.

"În primul rând, felicitări şi mai ales mulţumiri Fundaţiei Mereu Aproape. Cred că ceea ce se întamplă astăzi are o anumită semnificatie, pentru că reflectă, în primul rând preocuparea care exista în societate, in ceea ce priveşte sănătatea copilului şi este un semnal ca şi autorităţile trebuie sa se implice mai mult", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întregul spațiu al Ambulatoriului a fost renovat și modernizat printr-un proiect amplu ce a cuprins, printre altele, lucrări de recompartimentare, refacerea infrastructurii electrice, refacerea instalațiilor sanitare, indroducerea sistemului de gaze medicale şi înființarea grupului sanitar pentru pacienții cu dizabilități.

Startul lucrărilor a fost dat în septembrie 2021, iar costul total depăşeşte 600 de mii de euro.

Prin investițiile realizate în sănătate în ultimii trei ani, Fundația Mereu Aproape a susținut sistemul medical din România cu peste 5 milioane de euro, concentrându-se pe dotarea cu aparatură și dispozitive medicale moderne a spitalelor din țară care primesc mii de pacienţi, inclusiv Maternitățile, secțiile de Terapie Intensivă Neonatologie și pe cele de Pediatrie ale mai multor spitale de importanță regională, precum și pe modernizarea unor instituții medicale de referință la nivel național.

De asemenea, cu ajutorul donatorilor, Fundația a sprijinit cadrele medicale și pacienții din România în lupta cu noul coronavirus. În total, au fost dotate și susținute 81 de unități medicale, servicii de intervenție, asociații de medici de  familie cu 288 de echipamente medicale, precum și cu mobilier medical, echipamente de protecție, produse de testare și secviențiere SARS-CoV-2 și aparatură suport în terapia Covid-19.

Cele trei unități mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundația Mereu Aproape se află în patrimoniul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență fiind parte a dotării României cu echipament de înaltă performanță pentru răspuns la dezastre.

Mai multe fotografii şi informaţii puteţi vedea pe fundaţiamereuaproape.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close