Antena 3 CNN Actualitate Social Acest tânăr crescut în centrele de plasament ne oferă un exemplu minunat de omenie. Află povestea lui!

Acest tânăr crescut în centrele de plasament ne oferă un exemplu minunat de omenie. Află povestea lui!

Acest tânăr crescut în centrele de plasament ne oferă un exemplu minunat de omenie. Află povestea lui!
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    07 Mai 2019   •   18:10

Lajos Kristof a crescut în orfelinat și este unul dintre puținii copii instituționalizați care au ajuns la facultate.

Este absolvent de Relații Internaționale și are acum un centru care se ocupă cu descoperirea geniilor din centrele de plasament și nu numai.

A lucrat mult cu antrenorul de genii, profesorul Florian Colceag, iar ultimul lui proiect este pornirea mentoratului în școli.

Kristof a fost invitatul Mihaelei Bîrzilă la „News Magazine” și a vorbit despre programul de mentorat pentru copiii marginalizați ai României.

„E un program nesusținut financiar, însă visul este de a înființa în școli centre de mentorat care să atragă oameni pasionați din diferite domenii și care să îndrume acești copii pe viitorul lor”, a spus el.

Lajos, tânărul supradotat descoperit într-un centru de plasament, se luptă pentru ca programele de mentorat să devină o necesitate în educație, care să suplinească nevoile unui copil într-o școală, grădiniță sau centrul de plasament. 

Anul acesta a înființat în București, primul Centru Național de Mentorat în Educația Talentelor, program non-profit ce ajută copiii să-și descopere talentele și abilitățile. Peste 50 de copii ( 5-12 ani) beneficiază de mentorat individualizat și pe grup.

O donație simbolică înseamnă mult pentru ei. POȚI DONA AICI!

Mai departe, el își dorește:
- să extindă proiectul la nivelul școlilor din sate, cu programe de mentorat și activități de învățare non-formală și descoperirea talentelor. ( iulie-septembrie 2019)
- Să orgnizeze a 2-a ediție de tabără de excelență dedicată copiilor abandonați, în perioada 22-27 iulie 2019, pensiunea Ferma Veche, localitatea Bogdana, județul Bacău
- să dezvolte o platformă online de cursuri acreditate, dedicată viitorilor mentori voluntari
- să dezvolte un centru de sine stătător care să dezvolte mentoratul pentru copiii abandonați, defavorizați social și economic, copii cu risc de consum de droguri, bullying, risc de agresivitate și mai ales, copii cu abilități înalte.

Până în prezent s-au alăturat proiectului antreprenori, artiști și jurnaliști si în calitate de Ambasadori ai Programului Mentor în România: Maia Morgestern, Mirabela Miron, Horia Moculescu.
 

×
Subiecte în articol: News Magazine centru de plasament
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close