Antena 3 CNN Actualitate Fetele care și-au luat viața la Lupeni nu ar fi fost singure în clădire când s-au aruncat în gol de la 20 de metri

Fetele care și-au luat viața la Lupeni nu ar fi fost singure în clădire când s-au aruncat în gol de la 20 de metri

Apar informații noi în cazul fetelor care s-au aruncat în gol de pe o clădire de 20 de metri, la Lupeni. Cele două adolescente nu ar fi fost singure în clădire în momentul în care au decis să recurgă la gestul extrem.

de Laura Dinu    |    12 Dec 2023   •   07:49

Cele două fete de 15 ani au așteptat să se întunece, pentru a se urca pe o fabrică abandonată din Uricani, județul Hunedoara, de unde s-au aruncat în gol de la 20 de metri înălțime. În ultimele clipe de viață, una dintre copile și-a sunat mama și i-a spus că urmează să-și pună capăt zilelor. Femeia a dat imediat alerta la 112, iar tatăl adolescentei a fost primul care a ajuns, alături de un pompier, la locul tragediei. 

”Polițiștii au identificat trupurile celor două minore în vârstă de 15 ani din Uricani, față de una dintre acestea fiind declarat imediat decesul, iar față de cea de-a doua, echipele medicale încercând protocolul de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat”, a explicat Comisar Șef Bogdan Nițu, IPJ Hunedoara.  

”Nu a creat probleme, frecventa școala, nu a avut abateri disciplinare. Din păcate, nu a dat semne că ar avea probleme, nu a cerut ajutorul nici colegilor de clasă, nici profesorilor sau dirigintei. Îmi pare rău că nu am putut observa la ea o schimbare sau nu am văzut, nu știu, poate acel strigăt de ajutor”, spune și un profesor despre una dintre fete.

Un strigăt de ajutor a venit, însă, înainte de gestul extrem, atunci când cele două eleve de clasa a 9-a le-au scris prietenilor că vor să-și ia viața. 

„Mersi că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare. Ne omorâm din cauza voastră!", au scris cele două adolescente, înainte de a se arunca în gol de pe turnul dezafectat. 

Între timp, polițiștii suspectează că cele două nu ar fi fost singure în clădire în momentul în care au decis să recurgă la gestul extrem. Anchetatorii caută acum martori de la care să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. 

Cu o seară înainte de a recurge la gestul extrem, una dintre adolescente ar fi sunat la 112 spunând că este agresată fizic. Conform surselor din anchetă, polițiștii ajunși la fața locului nu au găsit semne de agresiune, dar și-au dat seama că este vorba de un conflict în familie după ce părinții ar fi aflat că tânăra consumă substanțe interzise. Copilele ar fi fost la o petrecere înainte de a recurge la gestul extrem. Acum, analizele toxicologice vor dezvălui dacă adolescentele de 15 ani erau drogate sau băute atunci când au decis să-și ia viața. 

Între timp, părinții celor două adolescente au fost audiați de poliție. Potrivit surselor Antena 3 CNN, mama uneia dintre copile le-a declarat anchetatorilor că fiica ei avea un comportament ciudat în ultima săptămână.  

Trupurile neînsuflețite au fost depuse la capela din Uricani.  

×
Subiecte în articol: Lupeni sinucidere
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close