Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Prof.univ. Dorin Isoc: Kovesi, cel puțin 11 autori furați pentru lucrarea de doctorat!

Sinteza zilei. Prof.univ. Dorin Isoc: Kovesi, cel puțin 11 autori furați pentru lucrarea de doctorat!

Sinteza zilei. Prof.univ. Dorin Isoc: Kovesi, cel puțin 11 autori furați pentru lucrarea de doctorat!
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Ian 2019   •   23:08

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) a anunțat că va solicita Ministerului Educaţiei anularea deciziei de neplagiat şi retragerea de îndată a titlului de doctor, 'acordat în condiţii nelegale', fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, după un an de zile de cercetări, reprezentanţii GRAUR din Cluj-Napoca, al cărei preşedinte este Dorin Isoc, susţin că "sunt în măsură să confirme că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza este plagiată".

Prof. univ. Dorin Isoc a afirmat, duminică, într-o intervenție telefonică la "Sinteza Zilei", că Laura Codruța Kovesi s-a inspirat din lucrările a cel puțin 11 autori.

"Aici este problema interesantă: comisia de analiză, de fapt, a lucrat pentru favorizarea autorului plagiator. Cât timp fapta de plagiat este dovedită, la fel ca și la furt, cel care o făptuiește se numește hoț sau plagiator.

Ce a făcut această comisie: a minimizat tot ce a constatat în teză. Sunt trei elemente pe care le-ai făcut comisia, de o gravitate extremă. În primul rând, a făcut niște interpretări cu adăugare la lege. Și a făcut o constatare originală care nu are nimic de-a face cu prevederile legii și cu practica plagiatului în întreaga lume", a spus Dorin Isoc.

Iată cronologia scandalului legat de plagiatul lui Kovesi și cele mai importante declarații din acest caz:

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close