Antena 3 CNN Actualitate Singura staţie de metrou din Bucureşti unde românii pot citi și împrumuta cărți gratuit

Singura staţie de metrou din Bucureşti unde românii pot citi și împrumuta cărți gratuit

Românii care ajung într-o staţie de metrou intens circulată vor avea la dispoziţie un raft plin cu cărți pentru a putea citi gratuit sau chiar pentru a împrumuta volumele.

Singura staţie de metrou din Bucureşti unde românii pot citi și împrumuta cărți gratuit
Sursa foto: Biblioteca Metropolitana Bucuresti/Facebook
de Milena Niță    |    16 Feb 2024   •   09:20

Este vorba despre un proiect cultural care va fi implementat în mai multe stații de metrou din București.

Biblioteca Metropolitană București anunță că "prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a participat, în calitate de partener, la evenimentul de lansare a proiectului cultural pilot Biblioteca de la Metrou, inițiat de Biblioteca Națională a României".

Evenimentul oficial de lansare a avut loc în stația de metrou Piața Unirii, Metrorex fiind, de asemenea, partener, au mai transmis reprezentanții Bibliotecii Metropolitane.

"Obiectivul principal al acestui proiect este acela de a stimula interesul pentru lectură și de a facilita accesul la cultură, pentru un număr cât mai mare de cetățeni, oferindu-le călătorilor acces la o gamă variată de cărți, direct în stațiile de metrou", au explicat reprezentanții Bibliotecii Metropolitane.

Călătorii din stația de metrou Piața Unirii pot citi și împrumuta cărți, după ce în zonă a fost amplasat un raft cu mai multe volume. 

Concret, călătorii care tranzitează stația de metrou Piața Unirii au la dispoziție un raft plin cu cărți de la Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca Națională a României.

Cărțile pot fi citite în stația de metrou sau pot fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți, au precizat cei de la Biblioteca Metropolitană București, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close