Antena 3 CNN Actualitate Sfaturile ironice ale unei românce pentru pentru străinii care vor să se mute în România: "Trebuie să le lași să fie lipsite de respect"

Sfaturile ironice ale unei românce pentru pentru străinii care vor să se mute în România: "Trebuie să le lași să fie lipsite de respect"

O tânără româncă, care a locuit câțiva ani în Marea Britanie, a oferit mai multe sfaturi străinilor care intenționează se mute în România.

Sfaturile ironice ale unei românce pentru pentru străinii care vor să se mute în România: "Trebuie să le lași să fie lipsite de respect"
Sursa foto: Captură video TikTok Aexandra Nicoara
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2024   •   10:32

Tânăra româncă a vorbit mai întâi despre atitudinea pe care străinii ar trebui să o aibă față de serviciul cu clienții, punctând faptul că aceștia nu ar trebui să îi dea o prea mare atenție, așa cum se întâmplă în multe țări din Europa.

”Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te muta în România.

Nimeni nu dă doi bani pe serviciul cu clienții. Nu mă înțelegeți greșit, însă dacă mergeți într-un loc mai scump, cel mai probabil vor avea un serviciu cu clienții bun, dar în majoritatea locurilor este oribil. Cred că asta este din cauza faptului că oamenii au o mentalitate de genul: „Nu sunt plătit suficient pentru asta". Așa că nu. Nu le pasă”, explică românca, potrivit Adevărul.ro.

Șoferii de autobuz

Tânăra a povestit și câteva dintre experiențele sale cu șoferii de autobuz, sugerându-le străinilor să se obișnuiască cu un stil de condus ieșit din tipare când vine vorba de transportul public în comun, dar și cu un limbaj neadecvat.

”Când şoferii de autobuz depăşesc limita de viteză, toți cei din spate au zburat de pe scaun”, povestește conaționala noastră.

Românca relatează câteva experiențe neplăcute și la urcarea în avion, unde sunt mereu persoane care se împing, deși locurile sunt rezervate.

@alexandra_nicoara I wouldn’t have it any other way ? #?? #ro #fyp #fypシ #foryourpage #foryou #xyzbca #fypromania #romania #romaniantiktok #balkan #balkantiktok #thingsyouneedtoknow #movingabroad ♬ original sound - Alexandra

”De asemenea, dacă iei, să zicem, un avion. Acesta este un moment în care nu înțeleg de ce oamenii se împing pentru a se urca într-un avion în care au un loc rezervat. Ce crezi că reușești dacă ajungi acolo cu cinci secunde înaintea mea?

Ca întotdeauna, cu femeile mai în vârstă trebuie să ai grijă, pentru că dacă nu le lași să intre primele, atunci vor spune: „Oh, e o chestie de vârstă". Trebuie să le lași să fie lipsite de respect. „Trebuie să ne lași pe noi primele, pentru că suntem mai în vârstă decât tine”. Dar spuneți-mi de ce”, spune tânăra.

 Perspective diferite asupra distanțelor

 Românca le pune în vedere străinilor și că românii au o perspectivă diferită și când vine vorba de aprecierea distanțelor.

”Nu știu cum să explic asta, dar e vorba de distanță. De exemplu, când românii merg cu mașina în locuri ca Marea Britanie, spun de obicei: „Oh, e la o oră distanță. E atât de mult, e atât de departe". Aici, în România o oră este echivalentul a 10 minute în Marea Britanie. Ei bine, străinii vor spune: „Oh, ce înseamnă o oră sau două ore. E aproape, hai să mergem”, explică tânăra.

Politețe înainte de orice: "Să saluți întotdeauna, cum ar fi vecinii sau colegii de muncă, colegii de la școală, pe toată lumea"

Românca îi sfătuiește pe străini să fie mereu politicoși și să își salute vecinii, colegii și cunoscuții, altfel vor fi percepuți ca antisociali și se vor integra greu în comunitate.

”Următorul lucru este să saluți oamenii, să saluți întotdeauna, cum ar fi vecinii sau colegii de muncă, colegii de la școală, pe toată lumea. În caz contrar, dacă nu o vei face, vei fi văzut ca fiind antisocial. Și, plecând de la asta, nu poți fi antisocial, pentru că în România ești văzut ca fiind nepoliticos”, încheie tânăra.

×
Subiecte în articol: romanca sfaturi straini
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close