Antena 3 CNN Actualitate Senatul a votat ca Poliția Locală să poată circula cu girofar și să poată da amenzi pentru încălcarea unor reguli rutiere

Senatul a votat ca Poliția Locală să poată circula cu girofar și să poată da amenzi pentru încălcarea unor reguli rutiere

Mașinile Poliției Locale vor putea circula cu girofarul în funcțiune atunci când sunt în misiune. De asemenea, propunerea legislativă adoptată de Senat include și alte atribuții pe care le pot avea polițiștii locali.

Senatul a votat ca Poliția Locală să poată circula cu girofar și să poată da amenzi pentru încălcarea unor reguli rutiere
Sursa foto: Facebook/ Politia Locala Bucuresti
de Mia Lungu    |    03 Oct 2023   •   20:47

Propunerea legislativă pentru modificarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin care autovehiculele aparținând Poliției locale sunt autorizate să utilizeze dispozitivele de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră a fost adoptată, marți, în plenul Senatului, notează Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, Legea 155/2010 a Poliției locale asigură cadrul legislativ pentru dotarea mijloacelor de transport ale Poliției locale cu astfel de dispozitive, însă OUG 195/2002 nu include în lista utilizatorilor și beneficiarilor de regim prioritar și poliția locală.

”Proiectul unifică și sistematizează cadrul legal în această materie, venind în sprijinul activităţilor și competențelor ce revin Poliției locale care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător de către polițiștii locali se exercită atribuții de serviciu potrivit competențelor ce le revin prin Legea 155/2010”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii legislative, inițiată de un grup de parlamentari USR și PSD.

O altă propunere legislativă inițiată de grup de deputați PNL, adoptată, marți, de plenul Senatului, vizează tot Poliția locală. Astfel, prin modificarea articolului 7 din Legea 155/2010, se acordă Poliției locale atribuții de constatare și aplicarea sancțiunilor contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

Ambele propuneri legislative vor fi dezbătute de Camera Deputaților, for decizional în aceste cazuri.

×
Subiecte în articol: Poliţia Locală girofar amenzi Senat
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close