Antena 3 CNN Actualitate Se construiește o autostradă între România și Grecia! Termenul de finalizare a drumului de la Marea Mediterană la Marea Neagră

Se construiește o autostradă între România și Grecia! Termenul de finalizare a drumului de la Marea Mediterană la Marea Neagră

România, Bulgaria și Grecia dezvoltă împreună un megaproiect rutier care va lega Marea Neagră de Marea Mediterană.

Se construiește o autostradă între România și Grecia! Termenul de finalizare a drumului de la Marea Mediterană la Marea Neagră
Sursa foto: Google Maps
de Mia Lungu    |    07 Noi 2023   •   13:21

Ministrul bulgar de Finanțe, Assen Vassilev, a detaliat planul guvernului său cu privire la interconectarea țării cu regiunea extinsă.

Un rol cheie în aces plan îl ocupă conexiunea nord-sud prin construcția unei autostrăzi care va lega Grecia și România, cu traversarea Bulgariei, proiect pentru care a fost semnată o declarație comună în cadrul întâlnirii de la Varna între premierii celor trei ţări, potrivit mediapool.bg.

Autostrada Alexandroupoli-Constanţa, cu traversarea Bulgariei, ar trebui să fie gata în termen de 5 ani.

După cum a menționat Vassiliev, în bugetul acestui coridor a fost inclusă o garanție de șase miliarde de euro și este așteptată selecția consorțiului care va realiza construcția acestuia.

Ministrul bulgar de finanțe a spus că țara va solicita bani de la Uniunea Europeană pentru a compensa costurile, dar nu va opri între timp proiectul în așteptarea finanțării.

"Banii sunt deja disponibili și bineînțeles că putem ajuta și țările vecine pentru ca (proiectul) să poată fi finalizat mai repede. Este foarte important pentru comerțul dintre țări mai ales după războiul din Ucraina și acum din Gaza", a subliniat el.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close