Antena 3 CNN Actualitate Zeci de școli din Sectorul 5 din București, închise astăzi din cauza invaziei de ploșnițe

Zeci de școli din Sectorul 5 din București, închise astăzi din cauza invaziei de ploșnițe

Toate școlile din sectorul 5 din București sunt închise astăzi pentru dezinsecție. Măsura a fost luată după ce mai mulţi părinţi au reclamat că este invazie de ploşniţe în unele unități de învățământ. Primarul Cristian Popescu Piedone şi ministrul Educaţiei au decis suspendarea cursurilor pentru a rezolva problema.

de Raluca Măndoiu    |    25 Mar 2024   •   11:20

Dezinsecțiile au început încă de vineri, dar toate cele 54 de grădinițe, școli și licee din sectorul 5 al Capitalei rămân închise până marți.

Măsura vine după ce mai mulți părinți, ai căror copii învață la Școala Gimnazială I.C. Brătianu şi Școala Gimnazială Petrache Poenaru, au reclamat ca sunt ploșnițe în unitățile de învățământ.

Primarul Cristian Popescu Piedone și ministrul Educației au decis suspendarea cursurilor pentru a se face dezinsecție.

Urmează ca de mâine, elevii să revină în bănci. Cu toate acestea, în unele școlii, cadrele didactice le-au sugerat părinților să îi țină pe copii acasă și mâine, în special pe cei cu vârste fragede, deoarece substanțele folosite pentru dezinsecție sunt foarte puternice, iar sălile de clasă trebuie să fie aerisite fiarte bine. 

Medicii spun că ploșnițele nu transmit boli, însă ciupiturile pot provoca simptome extrem de neplăcute precum usturime, infecții sau chiar alergii la nivelul pielii. 

×
Subiecte în articol: ploșnițe şcoli București
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close