Antena 3 CNN Actualitate Schimbări importante la regimul armelor şi muniţiilor în România | Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat

Schimbări importante la regimul armelor şi muniţiilor în România | Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat

Un proiect de lege, care aduce schimbări importante la regimul armelor şi muniţiilor în România, va fi adoptat tacit, astăzi, de Senat.

Schimbări importante la regimul armelor şi muniţiilor în România | Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2023   •   11:17

Senatul adoptă astăzi tacit proiectul prin care persoanele autorizate vor putea deține un număr nelimitat de arme de pază și apărare. În prezent, acest număr este limitat la 2 arme de persoană.

Categoriile care vor putea deține un număr nelimitat de arme sunt: demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitate şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere; persoanele prevăzute de lege, care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate, dar şi persoanele incluse în programe de protecţie a martorilor, pe perioada în care au această calitate.

De asemenea, se modifică și articolul care spunea că persoanele pot deține arme dacă nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, potrivit legislaţiei în vigoare. După modificările adoptate astăzi, doar cei inculpați în cauze penale pentru fapte săvârșite cu violență sau cele privind regimul armelor și munițiilor nu vor putea deține arme, deci se restrânge numărul celor care nu pot deține arme.

O altă modificare vizează condițiile în care pot fi purtate sau folosite armele. Dacă până acum, celor aflați sub influența băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora le era interzis să poarte arme, acum acestora le va fi interzis doar să le folosească.

Proiectul urmează să treacă astăzi de Senat, iar mai apoi va merge la Camera Deputaților, care este și cameră decizională.

×
Subiecte în articol: Senat regimul armelor şi muniţiilor
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close