Antena 3 CNN Actualitate Schimbare majoră la Google Maps! Modul în care vor fi stocate datele personale ale utilizatorilor

Schimbare majoră la Google Maps! Modul în care vor fi stocate datele personale ale utilizatorilor

Google va opera o schimbare majoră pentru modul în care sunt gestionate datele personale generate în aplicaţia Maps, schimbare care oferă utilizatorilor un nivel mai bun de protecţie a intimităţii.

Schimbare majoră la Google Maps! Modul în care vor fi stocate datele personale ale utilizatorilor
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2023   •   09:40

Google a anunţat că, în curând, istoricul navigării din aplicaţia Maps va fi salvat local, pe telefonul utilizatorului. Până acum, istoricul navigării era ţinut pe serverele companiei.

Schimbarea are duble implicaţii. Pe de o parte, prin stocarea locală a acestor date, se câştigă la capitolul intimitate individuală. 

Pe de altă parte, compania americană scapă de obligaţia de a răspunde la aşa-numitele „mandate de geofence” impuse de forţele de ordine. 

Prin acest tip de mandate, poliţia sau alte instituţii ale statelor cereau Google datele de localizare ale tuturor oamenilor care se aflau în zona şi la ora la care s-a produs o infracţiune, scrie News.ro.

Prin salvarea locală a istoricului de navigare, Google, care nu mai ţine datele pe propriile servere, nu mai are nici obligaţia legală de a oferi acces la acces la acestea

Surse anonime din cadrul companie spun că exact acesta este şi motivul pentru care gigantul american a ales să facă modificarea.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. 7 arene din top 10 sunt în Europa

Google a realizat un top al celor mai căutate stadioane din lume, pe Google Maps, în anul 2023, iar în top 10 se află numeroase arene din Europa.

Într-o lume captivată de emoțiile și competițiile sportive, stadioanele devin coloane vertebrale ale pasiunii globale pentru fotbal și nu numai. 

Aceste locuri au devenit nu doar simple arene sportive, ci părți integrante ale istoriei, culturii și identității orașelor în care se regăsesc. 

×
Subiecte în articol: Google Maps date personale utilizatori
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close