Antena 3 CNN Actualitate Ce scenariu de apărare exersează România cu aliații din NATO

Ce scenariu de apărare exersează România cu aliații din NATO

În ultimele luni, în România s-au intensificat acțiunile de pregătire și exercițiile de apărare împreună cu cei peste 5000 de aliați din țările membre NATO. Zona de est a țării noastre a găzduit multiple exerciții, cu scenarii ce vizează atacarea teritoriului NATO dinspre Est. 

Ce scenariu de apărare exersează România cu aliații din NATO
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    01 Noi 2022   •   11:06

În Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, judeţul Tulcea a avut loc în luna octombrie exercițiul Mărășești 22.2. Militarii Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești și partenerii americani din Divizia 101 Aeropurtată (Asalt Aerian) au realizat un exercițiu cu trageri reale de luptă, de tip LIVEX. 800 de militari și peste 140 mijloace tehnice au fost implicate, scrie Observatorul Militar.

“Pentru Divizia 101 Aeropurtată, venirea în România este esențială pentru a se asigura că parteneriatul nostru este suficient de puternic pentru a apăra Flancul Estic al NATO. Avem oportunitatea să ne antrenăm împreună și să vedem modul în care fiecare planifică și execută operații”, a declarat pentru presa militara comandantul Batalionului 1 din Regimentul 502, locotenent-colonel Dave Williams.

Scenariul exercițiului a fost unul fictiv, de respingere a unui adversar venit din teritoriile din estul țării noastre ocupate de inamic, scrie presamil.ro

După ce adversarul a fost blocat prin focul de baraj din partea Batalionului 345 Artilerie, a fost executată, de infanteriști americani din Batalionul 1 al Regimentului 502 Infanterie, o operație aero-mobilă în adâncimea dispozitivului adversar.

Desantul aerian tactic a fost executat în două valuri, cu elicoptere Black Hawk. De obicei, desantul tactic este folosit pentru scoaterea din funcțiune a unor obiective importante din dispozitivul de luptă al adversarului, în scopul dezorganizării conducerii trupelor.

Citește continuarea articolului pe site-ul radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor NATO
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close