Antena 3 CNN Actualitate Scandalul mesajelor SRI – MAI ia amploare. Ministrul de Interne susține că SMS-ul primit nu era semnat

Scandalul mesajelor SRI – MAI ia amploare. Ministrul de Interne susține că SMS-ul primit nu era semnat

Scandalul mesajelor SRI – MAI ia amploare. Ministrul de Interne susține că SMS-ul primit nu era semnat
03 Feb 2017   •   12:21

Scandalul SMS-urilor trimise de SRI către Ministerul de Interne despre protestatarii violenţi ia amploare. Comisia SRI l-ar putea chema pe şeful servicuiului Român de informaţii să dea explicaţii despre cum s-a comunicat miercuri seară.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că SMS-ul primit de secretarul de stat nu era semnat, deci destinatarul nu a ştiut din partea cui vine.

Mai mult decât atât, acesta conţinea informaţii generale, spune ministrul.

Afirmația a fost făcută în contextul scandalului referitor la corespondența dintre SRI și MAI, referitoare la violențele din Piața Victoriei.

SRI a transmis că a anunțat toate instituțiile abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice, dar ministrul de Interne Carmen Dan a explicat, ulterior, că nu a primit nicio informare și că un secretar de stat din MAI a primit un SMS referitor la acest subiect.

"Eu nu am primit informări cu privire la intenții de provocare. Aseară (miercuri seară, n.r.) între orele 19:43 și 22:55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ștefu și șeful Poliției, au primit mesaje SMS din partea unui ofițer SRI în care se face referire exclusiv la posibila prezență la protest a anumitor persoane, în general activiști care participă constant la astfel de evenimente cât și la prezența unor membrii ai galeriilor, la modul general. (...) Nu au fost informații inedite venite din partea SRI", a declarat ministrul de Interne Carmen Dan, joi.

 

×
Subiecte în articol: Interne ministru carmen dan SMS mesaje scandal
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close