Antena 3 CNN Actualitate Scandal sexual la nivel înalt. Parchetul a redeschis dosarul fostului episcop de Huși

Scandal sexual la nivel înalt. Parchetul a redeschis dosarul fostului episcop de Huși

Scandal sexual la nivel înalt. Parchetul a redeschis dosarul fostului episcop de Huși
24 Aug 2019   •   19:42

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus redeschiderea cercetării penale împotriva fostului episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, după ce în presă a apărut informaţia că procurorilor le-ar fi lipsit o probă esenţială atunci când, în primă fază, au închis dosarul.

Pe numele său de mirean Corneliu Onilă, fostul episcop de la Huşi va fi cercetat pentru act sexual cu un minor, procurorii urmând a stabili dacă ierarhul a întreţinut sau nu raporturi sexuale cu elevi ai Seminarului Teologic de la Huşi. Potrivit unor surse judiciare, cercetarea nu vizează forma simplă a infracţiunii, când victima are până la 15 ani, ci pe cea pentru care pedeapsa poate ajunge până la 7 ani de închisoare şi în care victima să fi avut între 13 şi 18 ani.

Pentru ca Onilă să poată fi pus sub acuzare în acest caz, trebuie ca procurorii să demonstreze că „a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei” atunci când a întreţinut raporturi sexuale, dacă a făcut-o, cu elevii seminariştii de la Huşi, scrie Adevărul.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close