Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Zece mituri despre cum se poate vindeca o mahmureală și dacă chiar funcționează  

Zece mituri despre cum se poate vindeca o mahmureală și dacă chiar funcționează  

Zece mituri despre cum se poate vindeca o mahmureală și dacă chiar funcționează  
24 Mar 2018   •   11:30

Fiecare dintre noi are un mod de a vindeca o mahmureală, fie că este vorba de un somn mai îndelungat, pastile de durere sau pur și simplu o hidratare constantă. Cu toate acestea, de multe ori soluțiile noastre nu merg și ne găsim în căutarea unor leacuri miraculoase care să ne scape de starea proastă pe care o avem după o noapte de băut. Iată cele mai cunoscute mituri de a scăpa de mahmureală și dacă ele funcționează sau nu, conform experților: 

Mit 1: Mahmurelile se întâmplă din cauză că ești deshidratat, iar dacă bei un pahar cu apă înainte de culcare te vei face bine. Adevărul este că organismul ne este într-adevăr deshidratat de la alcool, dar mahmureala este în mare parte cauzată de alcoolul din sânge. Apa ajută corpul să proceseze bautura mai repede, dar nu este o soluție imediată. 

Mit 2: Alcool tare înainte de bere și nu vei fi mahmur. Acest mit este parțial adevărat, dar nu din cauza ordinii în care bei alcoolul. De obicei, dacă bei alcool tare întâi și apoi bere, treci de la ceva puternic la o băutură mai slabă și este mai puțin probabil să te îmbeți la fel de rău.  

Mit 3: „Cui pe cui se scoate”. Adevărul este că o băutură alcoolica în ziua de după o beție te poate face să te simți mai bine pe moment, dar nu vindecă mahmureală, ci doar o amână.  

Mit 4: Bea doar un fel de alcool și nu vei fi mahmur: de obicei, băuturile carbogazoase precum berea fac că nivelul de alcool din sânge să se ridice mai repede, cauzând dureri de cap mai mari a doua zi. Deci dacă bei doar whiskey și nu bere, probabil te vei simți mai bine a doua zi. Cu toate acestea, cantitatea contează, iar o sticlă de whiskey, doar pe motiv că nu este amestecată, nu te va salva cu siguranță de o mahmureală.

Mit 5: O masă înainte de a te culca te va face să te simți mai bine. Singurul fel în care mâncarea te poate face să te simți mai bine după ce ai băut este dacă mănânci înainte sau în timp ce bei și nu după, iar acest lucru se datorează faptului că mâncarea încetinește absorbția de alcool.  

Mit 6: Uleiul de măsline sau laptele înainte de a bea alcool reduc mahmurelile. Aceste două ingrediente sunt considerate mâncare și până la urmă orice mâncare în stomac încetinește absorbția de alcool, reducând mahmureala.

Mit 7: O pastilă de durere te va face să te simți mai bine. Chiar dacă te pot face temporar să te simți mai bine, nu sunt o soluție de durată și combinate cu alcoolul pot cauza grave probleme stomacale. 

Mit 8: Nimic nu vindecă o mahmureală: căutarea unei soluții pare uneori imposibilă, însă nu este intodeauna așa. Fiecare persoană este diferită, iar una dintre soluțiile de sus poate a mers pentru tine. Dacă nu ai găsit înca remediul potrivit, odihna, o masă bună și o baie sunt soluții universale care chiar dacă nu vindecă o mahmureală, te vor face cu siguranță să te simți mai bine.  
   
  

×
Subiecte în articol: remedii
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close