Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie când se declanșează bolile grave și cum ne ajuta creierul în autovindecare: "Atunci se activează"

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie când se declanșează bolile grave și cum ne ajuta creierul în autovindecare: "Atunci se activează"

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat când se activează bolile grave în organism și cum ne poate ajuta creierul în procesul de autovindecare.

Prof. dr. Vlad Ciurea dezvăluie când se declanșează bolile grave și cum ne ajuta creierul în autovindecare: "Atunci se activează"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    20 Iun 2023   •   10:50

Neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, a vorbit despre bolile secolului, cum ar fi cancerul, diabetul sau hipertensiunea, care se pot declanșa la orice persoană, invitat la podcastul „Fain & Simplu cu Mihai Morar“.

"Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.).

Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul", a explicat profesorul Vlad Ciurea.".

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Cuvintele pe care trebuie să le repetăm ca pe Tatăl Nostru! Altfel nu putem să trăim sănătos!”

Acesta a precizat că autovindecarea este posibilă și a dat exemplul unei paciente care a învins boala și pronosticurile negative. Medicul crede că postul, meditația și rugăciunea, pot cobduce la autovindecare.

"Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie.

A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea. Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată", a mai spus neurochirurgul.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close