Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Testare gratuită pentru cancer! Care sunt categoriile de bucureșteni ce pot beneficia de aceste pachete?

Testare gratuită pentru cancer! Care sunt categoriile de bucureșteni ce pot beneficia de aceste pachete?

Testare gratuită pentru cancer! Care sunt categoriile de bucureșteni ce pot beneficia de aceste pachete?
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Iul 2019   •   12:22

Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația „Sănătate pentru Comunitate” și Centrul Medical Neolife, va derula, începand din luna august  2019, un amplu program de screening pentru cancerul colorectal – ,„ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viață”.

În cadrul acestui proiect, un număr de 1500 de bucureșteni aflați în grupa de risc – persoane cu vârste peste 50 de ani – vor beneficia, gratuit, de teste medicale specifice în depistarea cancerului colorectal. În funcție de evoluția și rezultatele programului, Primăria Capitalei, Centrul pentru Seniori al Municipiului București și instituțiile partenere iau în calcul posibilitatea extinderii acestuia până la 5000 de beneficiari.

„Este un program foarte important, având în vedere că persoanele care au peste 50 de ani și locuiesc în București, reprezintă 20% din populația Bucureștiul. De asemenea, în această categorie intră și pensionarii. Cu sprijinul doamnei primar general, Gabriela Firea ne-am gândit să începem acest program la care am beneficiat de o reală susținere. Din punct de vedere medical,  caracteristicile ne vor fi trimise de centrul medical Neolife, la care lucrăm împreună cu specialiștii de acolo, pentru a stabili criteriile pe care le vom afișa pe site-ul instituție ”, a precizat Alexandra Dobre, director al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti .

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close