Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ”Super aliment” recomandat de un cunoscut nutriționist: "Este nelipsit din meniul sportivilor de performanță. Al celor inteligenți, desigur"

”Super aliment” recomandat de un cunoscut nutriționist: "Este nelipsit din meniul sportivilor de performanță. Al celor inteligenți, desigur"

Nutriționistul Cristian Mărgărit a dezvăluit proprietățile unui "super aliment" care vine cu nenumărate beneficii pentru sănătate, și cu foarte puține calorii.

”Super aliment” recomandat de un cunoscut nutriționist: "Este nelipsit din meniul sportivilor de performanță. Al celor inteligenți, desigur"
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    25 Iun 2022   •   08:00

"Spanacul este, cu siguranță, un „super aliment”. Vine cu nenumărate beneficii pentru sănătate, dar cu foarte puține calorii. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, a creierului, reduce riscul de diabet, are efect antioxidant, antiinflamator, ajută performanța sportivă, programele de slăbire, furnizează canități mari de vitamina K, beta-caroten (pro-vitamina A), mangan, folat, magneziu, fier", a scris nutriționistul Cristian Mărgărit pe blogul său.

"Magneziul contrabalansează excesul de calciu adus, de obicei, de lactate, iată de ce o salată de spanac și brânză este o idee bună pentru seară", scrie acesta.

O omletă cu porumb și spanac este binevenită ca mic dejun, a precizat nutriționistul.

"Este nelipsit din meniul sportivilor de performanță. Al celor inteligenți, desigur. Este una dintre cele mai bune surse de magneziu dar reduce stress-ul oxidativ și vine cu un potențial alcalinizant, dovedit util în refacere și performanță. Efectul vasodilatator intră și aici în acțiune, nu doar pentru creșterea potenței sexuale și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Toată lumea știe că salatele sunt bune pentru slăbire. Dar spanacul are un avantaj suplimentar: mărește senzația de sațietate și prin intermediul neurotransmițătorilor, nu doar prin volum.

Prin complexul de fibre, antioxidanți și fitonutrienți, ajută și la reducerea impactului glicemic al alimentelor, fiind util în prevenirea și controlul diabetului", a precizat Cristian Mărgărit pe blogul său.

×
Subiecte în articol: aliment nutritionist
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close