Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Substanţe chimice toxice au fost găsite în hârtie igienică. La ce trebuie să fiţi atenţi

Substanţe chimice toxice au fost găsite în hârtie igienică. La ce trebuie să fiţi atenţi

Un studiu recent a arătat că hârtia igienică poate reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate.

Substanţe chimice toxice au fost găsite în hârtie igienică. La ce trebuie să fiţi atenţi
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   17:30

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că parfumurile şi coloranţii din compoziţia hârtiei pot duce la apariţia mai multor probleme de sănătate, printre care cancer, colesterol, dar şi boli hepatice.

Majoritatea oamenilor aleg produsul în funcţie de miros şi grosime, însă specialiştii atrag atenţia că este o mare greşeală.

Deşi nu este cea mai plăcută ca şi aspect, ar trebui să optăm pentru hârtia igienică nealbită.

În studiul Universităţii din Florida s-au folosit 21 de mărci de hârtie igienică din America de Nord, Europa de Vest, Africa, America Centrală şi America de Sud, potrivit The Guardian. 

Citiţi şi: Ambalaje și obiecte despre care credeai că pot fi reciclate. Farfuriile ceramice, prosoapele de bucătărie și paharele de iaurt sunt pe listă

"Hârtia igienică ar trebui să fie considerată ca o sursă potenţial majoră de PFAS care intră în sistemele de tratare a apelor uzate", au scris autorii studiului.

PFAS reprezintă o clasă de aproximativ 14.000 de substanţe chimice utilizate în mod obişnuit pentru a face mii de produse de consum să reziste la apă, pete şi căldură.

Acestea sunt numite "substanţe chimice veşnice" deoarece nu se descompun în mod natural şi sunt legate de cancer, complicaţii fetale, boli hepatice, boli renale, tulburări autoimune şi alte probleme grave de sănătate.

×
Subiecte în articol: hartie igienica pericol cancer studiu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close