Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfaturi pentru a alege cea mai sănătoasă pâine. Nutriționist: "Procentul carbohidraților rămâne destul de ridicat"

Sfaturi pentru a alege cea mai sănătoasă pâine. Nutriționist: "Procentul carbohidraților rămâne destul de ridicat"

Meniurile se reintentează iar romanii au devenit tot mai pretențioși, inclusiv când vine vorba de pâinea noastră cea de toate zilele. Doctorul Simona Carniciu, medic specialist Diabet si Boli de Nutriție, a oferit, în direct la Antena 3 CNN, mai multe sfaturi pentru a ne bucura de cea mai bună pâine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2023   •   15:58

Pâinea bio este tot mai căutata iar tehnologia modernă asigură prospețime pentru o perioadă mai îndelungată, însă cu conservați la pachet, care pot fi periculoase in timp.

Doctor Simona Carniciu, medic specialist Diabet și Boli de Nutriție, a explicat, în direct la Antena 3 CNN cum să ne alegem pâinea.

Experții susțin că o pâine corect aleasă din punct de vedere nutrițional poate fi chiar foarte hrănitoare.

"Eu aș recomanda să mâncăm aproximativ patru felii de pâine pe zi, în condițiile în care avem grijă să nu mai mâncăm și alte feluri sau alte surse de carbohidrați rapizi așa cum este pâinea.

Citește și: Recomandările nutriționiștilor pentru a evita problemele digestive, după masa de Revelion: "Este potrivită și o carne de curcan"

Mă refer în special la pâinea albă. Chiar dacă mâncăm pâine cu semințe sau cu fibre, procentul carbohidraților rămâne destul de ridicat. Atenție la adaosul de sare, de zahăr, la adaosul de aditivi care conservă mai mult timp prospețimea pâinii.

Trebuie să învățăm să ne uităm pe etichetă, lucru pe care, de obicei, nu prea îl facem", a spus doctor Simona Carniciu.

×
Subiecte în articol: pâine simona carniciu medic nutritionist
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close