Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. De ce ne apar coşuri pe ten

Sfat de sănătate. De ce ne apar coşuri pe ten

Sfat de sănătate. De ce ne apar coşuri pe ten
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
19 Sep 2019   •   10:13

Dermatologul Iulia Panţuru a explicat la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea de la ce apare acneea şi mai ales când o vindecăm.

Vom afla şi care sunt bolile ascuse ce provoacă această afecţiune extrem de deranjantă. Mare atenţie şi la medicamentele pe care le consumaţi, pentru că mare parte dintre ele au acest efect advers.

''Acneea apare de obicei în perioada puberară şi este în această perioadă considerată oarecum fiziologică, adică normală. Problema ne-o punem în momentul în care o femeie adultă care nu ar mai trebui să aibă acnee face acnee. Cea mai importantă şi frecventă ar fi sindromul de ovare polichistice. Este prima cauză de acnee a femeii adulte. Se asociază cu acnee în special în jumătatea inferioară a feţei, în zona bărbiei, în zona sub madibulară, partea superioară a gâtului.

Foarte frecvent apar coşuri în urma folosirii de produse nepotrivite, produsele extrem de grase, sau cele cu acid hialuronic cu moleculă mare, deci cele care nu pătrund în profunzime. Fac ocluzie la nivelul pielii şi atunci ne putem trezi cu aşa-zisa acnee cosmetică. Pot apărea coşuri în cazul consumului de anumite medicamente şi aici cortico-steroizii sunt printre primeii care dau erupţii de acest tip. Săruri de litiu care sunt folosite în psihiatrie, bromuri, cloruri. Acneea la clor  este foarte frecventă după ce mergem la piscină'', a spus Iulia Panţuru, medic primar Dermatologie.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close