Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce trebuie să știm pentru a avea o postură corectă

Sfat de sănătate. Ce trebuie să știm pentru a avea o postură corectă

Sfat de sănătate. Ce trebuie să știm pentru a avea o postură corectă
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
15 Noi 2019   •   10:19

Peste 90% dintre români au probleme cu postura. Ba stau cocoșoți, ba într-o parte, ba nu mergem corect.

Ortopedul Bogdan Ion Codorean ne ajută să înțelegem cum ne putem corecta postura cu ajutorul talonetelor, sau a branțurilor. Medicul ortoped a spus și ce încălțăminte trebuie să evităm pentru a nu ne strica mersul.

Talonetele și branțurile ne ajută bine și mult. Postura, poziția în care stăm fiecare este dată de felul în care ne sprijinim pe sol. De acolo, toate forțele se transmit în sus și noi ajungem să echilibrăm o eventuală poziție greșită, sau mers greșit. Din genunchi, șolduri, coloană. Din cauza asta vedeți oameni și copii care stau în tot felul de poziții. Unii dintre ei stau pentru că între picioarele lor există o diferență de lungime. La unii cinci milimetri, la unii un centimetru, la unii chiar mai mult. Având diferența asta, automat trebuie să corectezi din ceva și atunci sunt cei care stau așa, puțin într-o parte.

Sunt oameni care au picior plat și atunci nu se sprijină corect pe talpă. Sunt oameni care au picior valg, adică piciorul se duce în interior și atunci se duc și genunchii. Talonetele ne reglează poziția în care stăm. Se face un consult al pacientului în care se identifică deficitul de postură, poziția, nivelul umerilor, a omoplaților. Ne uităm la bazin, se măsoară lungimea picioarelor, se notează care e mai scurt, care e mai lung, care e diferența între ele”, a explicat Bogdan Codorean, medic primar ortoped.

Care este încălțămintea pe care trebuie să o evităm pentru a nu ne strica mersul, aflați din imaginile de mai jos.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close